cukry

Pitevní protokol: M&M's čokoláda 47,9g

Poznámka: Původně jsem chtěl v rámci pitevního protokolu spojit dvě recenze v jednu, ale nakonec jsem se rozhodl část věnující se Skittles nechat na příští týden. Úvod jsem nechal nezměněný a bude se tak opakovat i v pokračování ;-)

Kategorie: 

Role sacharidů ve sportovní výživě, I. díl

Níže si dovolím všem čtenářům přinést postupně informace o výše uvedeném tématu, které jsem zpracoval ve své seminární práci. Pro toto téma jsem se rozhodl z několika důvodů. Hlavním je má osobní zkušenost. Podařilo se mi za 3 roky z velké části vlastními silami shodit 45 kilo tělesné hmotnosti za současného příbytku svalové hmoty. 

Kategorie: 

7 největších lží o stravě

Varování: Následující článek je kontroverzní a může jít proti všemu, co jste slyšeli od dietologů, v médiích či od vašeho osobního trenéra. Navíc si můžete být jisti, že informace v tomto článku jsou podpořeny 35 vědeckými studiemi.

Existuje spousta špatných informací, jdoucích napříč doporučeními hlavních výživových směrů. V článku najdete ty nejdůležitější z těchto lží, omylů a mýtů, a tak se budete moci příště vyhnout jejich vlivu.  
Dobrá zpráva je, že článek odhaluje nejhorší viníky, a špatná zpráva je, že článek se zabývá jen nepatrnou částí… 

 

Kategorie: 

Dobré cukry vs. špatné cukry

 

 

Cukry jako takové jsou právem kritizovány a stojí za spoustou zdravotních problémů, především těch civilizačních.

Problémem je především průmyslové zpracování většiny dostupných sladidel, které obvykle odstraní většinu užitečných živin, enzymů a dalších fytonutrientů, které jsou přítomné, pokud původní surovinu (ovoce, bylinu, atp.) konzumujete nezpracovanou.

Kategorie: