rakovina

6 varování ohledně používání mobilních telefonů, III. díl

Tento díl bude patřit mezi ty nejkontroverznější. Narozdíl od ionizujícího záření (např. rentgenové záření) totiž stále platí vědecký konsenzus, že RF záření patřící mezi neionizující záření nepoškozuje DNA (a nemění chemickou strukturu zasažené hmoty).

Kategorie: 

Mléko a mléčné produkty II.: způsobuje jeho konzumace rakovinu?

V dnešním pokračování třídílné série bych se rád věnoval konkrétním studiím a zároveň jednomu z argumentů odpůrců konzumace mléka a mléčných produktů naznačujícím, že právě mléko může být jedním ze “spouštěčů” rakoviny. I když nebude závěr stoprocentně zamítavý anni potvrzující tuto hypotézu, věřím, že vnese trochu světla do této diskuze a vy sami si na celou problematiku uděláte vlastní názor.

 

Kategorie: 

Červené maso a rakovina: seznam podezřelých

Volně navazuji na můj včerejší článek jako reakci na informaci zveřejněnou WHO (Světová zdravotnická organizace) o zařazení zpracovaných masných produktů do karcinogenů skupiny 1 a červeného masa (čti především hovězí a vepřové) do skupiny 2A. Karcinogenů stojících právě za rakovinou tlustého střeva a konečníku. Reminiscence informace o aloe vera zařazené do skupiny 2B (potencionální karcinogen) - věděli jste, která země má nejvyšší prevalenci (procentuelní výskyt vzhledem k počtu obyvatel) rakoviny tlustého střeva a konečníku?

Kategorie: 

Červené maso stejně karcinogenní jako kouření! Vážně?

Když se Mezinárodní agentura pro výzkum rakoviny spadající pod Mezinárodní zdravotnickou organizaci (WHO) rozhodla oznámit zařazení “masných zpracovaných produktů” do skupiny 1 (prokázané karcinogeny) a červené maso do skupiny 2A (pravděpodobně karcinogenní pro člověka), sám se sebou jsem se vsázel, jak dlouho potrvá, než se tato bombastická zpráva dostane do hlavních zpráv v ČR a jak dalece bude překroucena.

Kategorie: 

Proč všichni nedostaneme rakovinu? Díl. I.

Dnešní zamyšlení, podložené několika vědeckými studiemi, se přidá k těm našim článkům, kde již zmiňujeme, co my pokládáme za PREVENCI rakoviny a co si pod prevencí rakoviny představuje MZd ČR a zdravotní pojišťovny. 

Kategorie: 

Vitamín D3 - i rakovinové buňky již vědí

O důležitosti vitamínu D jsme již párkrát psali. Narozdíl od ostatních vitamínů jej nemusíme nutně přijímat v potravě - bohatě postačí vystavit se blahodárným slunečním paprskům. Těch ale v našich zeměpisných šířkách nemáme zase tolik a navíc je tu strašák kožních melanomů, který se ale vzhledem k UVB paprskům poslední dobou ukazuje skutečně jen jako strašák.

Kategorie: 

Kurkuma od A do Z a nejnovější objevy

Včera mi moje spolužačka z Institute for Integrative Nutrition přeposlala recept na "vylepšené kurkumové zlaté mléko", čímž mě inspirovala k tomuto článku.  Před časem se totiž objevily informace o nových kombinacích kurkumy s dalšími fytonutrienty, které zvyšují biovstřebatelnost kurkuminu, a tak neuškodí malé opakování ;-) 

Kategorie: 

Konzumace červeného masa a souvislost se vznikem rakoviny?

V roce 2012 epidemiologická studie z Harvardu rozbouřila částečně zklidněné vody diskuze mezi zastánci čistě veganského/vegetariánského směru a omnivory (všežravci). 

Titulek v The Telegraph hlásal:

"Červené maso může za jedno z deseti úmrtí".

Kategorie: 

Oblíbený zelený...

Kdo ještě netuší - ano, tématem tohoto článku je zelený čaj. Jedním z našich cílů je připomínat možnosti kvalitních alternativ nápojů k těm, kterých jsou plné regály v každém supermarketu. Nejzdravější možností je skutečně čistá voda. Máme-li vyhovět doporučení východních směrů medicíny, měli bychom pít nápoje teplé nebo nápoje pokojové teploty. Do první skupiny jaksi samozřejmě řadíme teplý čaj. U nás doma dlouhá léta vítězí výše zmíněný čaj zelený, a to ve své nejkvalitnější podobě - tedy sypaný.

Kategorie: 

Stránky