olivový olej

Jak je to s olivovým olejem II.

Dnes navazuji na včerejší příspěvek pokračováním překladu článku od Johna Deana.

“…Kouřový bod pro rostlinný olej se bude lišit v závislosti na odrůdě, podmínkách pěstování i na tom, jak byl olej vyroben. Kouř, který vidíte, může být způsoben nečistotami v oleji, které hoří. Nefiltrovaný olivový olej má v sobě malé kousky oliv. Když se olej zahřívá, tyto kousky se budou pálit a kouřit ještě před olejem samotným. Dobře filtrovaný nebo čištěný olej bude mít obecně vyšší kouřový bod.

Kategorie: 

Jak je to s olivovým olejem I.

 

Martin se již v jednom článku zmínil, že plánujeme v srpnu letošního roku uvést v život rubriku “V čem jsme se mýlili”. Denně se objevují nové a nové studie a i když většina z nich “neobrací vše naruby”, jsou okamžiky, kdy se vyplatí přiznat, že jsme se v něčem mýlili. A my s tím nemáme problém. 

Kategorie: