fermentované potraviny

Domácí kimchi

To, že bychom měli pravidelně jíst fermentované potraviny snad opakovat donekonečna nemusíme, že ne? A jelikož bychom rádi rozrušili tu nudu jogurt-kefír-jogurt-jogurt, přicházíme s trochu složitějším receptem, ale o to lahodnějším. Pokud někdy tuto korejskou specialitu ochutnáte, budete se k ní vracet znovu a znovu!!! V chladu ledničky nebo venkovního sklepa vám nádoby s kimchi vydrží měsíce - za předpokladu, že na ně zapomenete ;-) Recept mne již před lety naučil můj korejský dodavatel a od té doby jej šířím dále.

Kategorie receptu: 
Doba na přípravu: 
60
Doba vaření: 
0

Fermetovaná zázvorová karotka

Fermentované potraviny by měly patřit do základu jídelníčku - jejich účinek na zdraví trávícího traktu je neoodiskutovatelný a vědecky potvrzený. Prozatím jsme se různým druhům fermentace, až na vyjímku kombuchy nevěnovali, ale nebojte se, k tomu se dostaneme ;-) Dnes přicházíme s velmi jednoduchým receptem, který si bez problémů můžete připravit během několika minut a po týdnu kvašení si užívat toho "dobra ve skle" ;-) Mimo živiny obsažené v mrkvi a v zázvoru se 

Doba na přípravu: 
20
Doba vaření: 
0