-
Zveřejnil:
Veronika Novotná - Komentáře: 0

Jste cestovatelé a láká vás Asie? Pak jste možná navštívili i Thajsko, oblíbenou destinaci Evropanů ;-) A zřejmě jste tam ochutnali jejich salát ze spousty zeleniny a tenoučkých plátků hovězího masa. Přicházíme dnes s jeho receptem za použití surovin, které seženete i u nás. Aby byl salát skutečně výživný a přinesl vám jen to dobré, vyberte na jeho přípravu co nejkvalitnější suroviny - především pak hovězí pupek (flank steak). Podaří-li se vám sehnat kokosové aminos, nahraďte jím sojovou omáčku. Aminos chutnají (i vypadají) stejně a navíc nemají takový dopad na rovnováhu estrogenu, jako je tomu u všech produktů pocházejících ze sóji.
Množství | Jednotky | Název | Poznámka |
---|---|---|---|
500 | gram | hovězí pupek (vrchní/spodní šál) | ideálně z bio produkce |
1 | šálek | cherry rajčata | nadrobno nakrájená |
1 | kus | salátová okurka | podélně rozpůlená a nakrájená na jemné plátky |
1 | kus | červená cibule | menší, podélně rozpůlená a nakrájená na jemné plátky |
1 | kus | chilli paprička | rozpůlená, nadrobno nakrájená, bez semínek |
1 | polévková lžíce | čerstvý koriandr | nasekaný |
1 | polévková lžíce | čerstvá bazalka | nasekaná |
1 | polévková lžíce | máta | nasekaná |
2 | polévková lžíce | madle | blanšírované, orestované a nasekané |
10 | dekagram | láska | |
dresink | |||
1 | polévková lžíce | rybí omáčka | |
1.5 | polévková lžíce | šťáva z limetky | |
1 | kávová lžička | čerstvý zázvor | nastrouhaný |
1.5 | polévková lžíce | kokosový cukr | možno nahradit palmovým cukrem, potažmo i třtinovým |
1 | kus | stroužky česneku | propasírovaný |
1 | polévková lžíce | sezamový olej | |
1 | polévková lžíce | sojová omáčka | popř. kokosové aminos |
V misce smíchejte všechny suroviny na dresink, polovinu z něj přelijte do "ziploc" sáčku, vložte k němu plátky flank steaku, sáček uzavřete a dresink řádně vmasírujte do masa. Sáček uložte do ledničky na 2-3 hodiny. Mezitím v salátové míse promíchejte zeleninu s bylinkami a přelijte druhou polovinou dresinku. Z lednice vyndejte marinovaný steak a podle preferencí a tloušťky jej pečte na pánvi po dobu 3-5 minut z každé strany. Přendejte steaky na talíř, zakryjte alobalem a nechte cca 10 minut "dojít". Poté je nakrájejte na co nejtenší nudličky, posypejte s nimi salát a podávejte.
Dobrou chuť!!!
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.