hovězí maso

Thajský hovězí salát

Jste cestovatelé a láká vás Asie? Pak jste možná navštívili i Thajsko, oblíbenou destinaci Evropanů ;-) A zřejmě jste tam ochutnali jejich salát ze spousty zeleniny a tenoučkých plátků hovězího masa. Přicházíme dnes s jeho receptem za použití surovin, které seženete i u nás. Aby byl salát skutečně výživný a přinesl vám jen to dobré, vyberte na jeho přípravu co nejkvalitnější suroviny - především pak hovězí pupek (flank steak). Podaří-li se vám sehnat kokosové aminos, nahraďte jím sojovou omáčku.

Kategorie receptu: 
Doba na přípravu: 
15
Doba vaření: 
30

Hovězí po burgundsku

Tento recept jsme vyzkoušeli na popud pořadu ČT1 - Kouzelné bylinky. Jde o ne zcela běžnou a přitom velmi chutnou variantu úpravy hovězího masa. Volte raději maso přímo od farmáře, který chová krávy ve volném výběhu - chuť masa je výraznější, maso je šťavnatější a živin je v mase více.

Doba na přípravu: 
20
Doba vaření: 
120