-
Zveřejnil:
Martin Novotný - Komentáře: 0

Jednoduchý a rychlý salát, který vašemu tělu dodá spoustu fytoživin, bílkovin (vejce), Omega-3 mastných kyselin a dobře vstřebatelného vápníku (ančovičky). Ideální jako lehká večeře nebo oběd "s sebou" ;-) Nenechávejte v kanceláři volně ležet - může se stát, že až na něj dostanete chuť, salát "nebude k nalezení" ;-)
Počet porcí:
10
porce
Ingredience:
Množství | Jednotky | Název | Poznámka |
---|---|---|---|
12 | šálek | mix hořkých salátů | podle nabídky - radicchio, endivie, čekanka - jemně natrhané |
3 | kus | vejce | natvrdo uvařené |
0.3 | šálek | extra panenský olivový olej | |
4 | kus | filetky ančoviček | |
1 | polévková lžíce | ocet z cherry vína | |
2 | polévková lžíce | čerstvá šťáva z citrónu | |
3 | kus | stroužky česneku | propasírovaný |
sůl | |||
čerstvě mletý černý pepř | |||
10 | dekagram | láska |
Postup přípravy:
V míse smíchejte sůl, pepř a propasírovaný česnek, přidejte citronovou šťávu a ocet a nechejte několik minut odstát. Následně do směsi přidejte vidličkou rozmačkané ančovičky, vmíchejte nadrobno natrhaný/nakrájený salát a až na talíři posypejte nahrubo nastrouhanými vařenými vejci.
Dobrou chuť ;-)
Doba na přípravu:
15
Doba vaření:
0
Kategorie receptu:
Zdroj:
EatingWell.com
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.