Zimní míchaný salát "Životabudič"

Jednoduchý a rychlý salát, který vašemu tělu dodá spoustu fytoživin, bílkovin (vejce), Omega-3 mastných kyselin a dobře vstřebatelného vápníku (ančovičky). Ideální jako lehká večeře nebo oběd "s sebou" ;-) Nenechávejte v kanceláři volně ležet - může se stát, že až na něj dostanete chuť, salát "nebude k nalezení" ;-)

Počet porcí: 
10
porce
Ingredience: 
MnožstvíJednotkyNázevPoznámka
12
šálek
mix hořkých salátů
podle nabídky - radicchio, endivie, čekanka - jemně natrhané
3
kus
vejce
natvrdo uvařené
0.3
šálek
extra panenský olivový olej
4
kus
filetky ančoviček
1
polévková lžíce
ocet z cherry vína
2
polévková lžíce
čerstvá šťáva z citrónu
3
kus
stroužky česneku
propasírovaný
sůl
čerstvě mletý černý pepř
10
dekagram
láska
Postup přípravy: 

V míse smíchejte sůl, pepř a propasírovaný česnek, přidejte citronovou šťávu a ocet a nechejte několik minut odstát. Následně do směsi přidejte vidličkou rozmačkané ančovičky, vmíchejte nadrobno natrhaný/nakrájený salát a až na talíři posypejte nahrubo nastrouhanými vařenými vejci.

Dobrou chuť ;-)

Doba na přípravu: 
15
Doba vaření: 
0
Kategorie receptu: 
Zdroj: 
EatingWell.com
Obrázek uživatele Martin Novotný

O autorovi

"Duchovní otec" projektu, bio-hacker2, gastronaut, nutrarián, zdravotní detektiv, infovor, blázen do fitness/OCR.

„Starejte se dobře o své tělo. Je to jediné místo, ve kterém musíte žít.“ Jim Rohn