Březen 2021

Publikováno: Po, 03/22/2021 - 07:44

Bývaly doby, kdy jsme jako Češi v rámci EU oběma diskutovaným žebříčkům vévodili. Dnes se stále pohybujeme v TOP5. Tušíte, které parametry mám na mysli? Růst HDP a životní úrovně? Průměrný věk dožití a počet úmrtí “s Covidem” na 100.000 obyvatel? Nee. Jedná se o podíl osob s nadváhou/obezitou v rámci populace. Nadváha či obezita byla již na jaře 2020 jmenována jako jedna z prvních komorbidit předurčující k těžším a skutečně vážným průběhům onemocnění SARS-CoV2. Překvapí Vás tedy, že jsme na tom jako národ tak špatně?

Publikováno: Po, 03/15/2021 - 10:09

V tomto díle bych se rád věnoval mé nejoblíbenější činnosti - propagaci zvýšení imunity formou změny životního stylu. Životní styl je velmi souhrnný pojem a v tomto případě si do něj dovolím zařadit i dietetické změny (změny v jídelníčku). Všechny níže uvedené informace považuji za prevenci, nikoliv za léčbu Covid-19. Pokud ale většinu níže uvedených informací dlouhodobě praktikujete, je velká pravděpodobnost, že netrpíte jednou ze známých komorbidit a tím pádem Vám ani při nákaze nehrozí těžší průběh, který by Vás upoutal na nemocniční lůžko.

 

Publikováno: Po, 03/01/2021 - 08:43

V druhém dílu této série se chci věnovat další prokazatelně účinné (účinný pro mne znamená odzkoušený a zveřejněný ve formě recenzovaných studií) prevenci a případným léčbám formou potravinových doplňků. Podotýkám, že sám nejsem příznivcem polykání pilulek a nesouhlasím s názorem, že v dnešních potravinách není dostatek živin a (výrazná) suplementace potravinovými doplňky je nezbytně nutná.