-
Zveřejnil:
Veronika Novotná - Komentáře: 0

Plni dojmů z prodlouženého víkendu u našich přátel na Slovensku předáváme tip na rychlou pomazánku, kde je základem místní sýrová pochoutka - brynza. Ve světle našeho postoje - tuků se nebojme - přinášíme recept, který se řadí mezi ty "tučnější".
Množství | Jednotky | Název | Poznámka |
---|---|---|---|
250 | gram | brynza plnotučná | dvě 125g balení |
200 | gram | zakysaná smetana | |
sladká paprika | mletá | ||
pažitka | nešetřit | ||
10 | dekagram | láska |
Vše stačí rozmačkat a zamíchat vidličkou v misce. Mixování v mixéru nedoporučuji - výsledek by mohl být příliš řídký. Na závěr lehce vmícháme na drobno nakrájený zvolený druh něčeho čerstvého zeleného na drobno nakrájeného. Kromě pažitky můžeme použít jarní cibulku (jen tmavou část), ošlejch, medvědí česnek, pórek nebo kopr. Všechny varianty mají svoje přednosti:-)
Pozor: Pomazánku již nedosolujeme; samotná brynza je již dost slaná. Pokud by nám přesto přišla pomazánka příliš slaná, můžete přidat trochu čerstvého sýra (cottage).
Pomazánku mažeme na kousky bezlepkové (či podle zvyku lepkové) bagety, housky či rohlíku.
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.