Rychlá brynzová pomazánka

Plni dojmů z prodlouženého víkendu u našich přátel na Slovensku předáváme tip na rychlou pomazánku, kde je základem místní sýrová pochoutka - brynza. Ve světle našeho postoje - tuků se nebojme - přinášíme recept, který se řadí mezi ty "tučnější".

Počet porcí: 
8
porce
Ingredience: 
MnožstvíJednotkyNázevPoznámka
250
gram
brynza plnotučná
dvě 125g balení
200
gram
zakysaná smetana
sladká paprika
mletá
pažitka
nešetřit
10
dekagram
láska
Postup přípravy: 

Vše stačí rozmačkat a zamíchat vidličkou v misce. Mixování v mixéru nedoporučuji - výsledek by mohl být příliš řídký. Na závěr lehce vmícháme na drobno nakrájený zvolený druh něčeho čerstvého zeleného na drobno nakrájeného. Kromě pažitky můžeme použít jarní cibulku (jen tmavou část), ošlejch, medvědí česnek, pórek nebo kopr. Všechny varianty mají svoje přednosti:-)

Pozor: Pomazánku již nedosolujeme; samotná brynza je již dost slaná. Pokud by nám přesto přišla pomazánka příliš slaná, můžete  přidat trochu čerstvého sýra (cottage). 
Pomazánku mažeme na kousky bezlepkové (či podle zvyku lepkové) bagety, housky či rohlíku.

Doba na přípravu: 
5
Doba vaření: 
5
Kategorie receptu: 
Zdroj: 
Alenka Gežíková
Obrázek uživatele Veronika Novotná

O autorovi

Výživová poradkyně se zaměřením na výživové i zdravotní potíže u dětí, dospělých i seniorů. 

"Nechť strava je tvojí medicínou." Hippokratés