-
Zveřejnil:
Martin Novotný - Komentáře: 0

"Rostou" a tak vám dnes přinášíme recept, kde vaše případné úlovky využijete a zabijete dvě mouchy jednou ranou - pohyb na čerstvém vzduchu společně s návratem ke kořenům (naši prapředci byli lovci-sběrači), spojený s nasbíráním hub nutných k přípravě této mňamky pro vás a vaše nejbližší, toto splňuje ;-) A pokud nebudete mít štěstí, v chladících regálech každého slušného obchodu najděte např. nějaké portobello žampiony. Snad již nemusíme dodávat, že kuřecí prsa, která do receptu použijete, by měla být z ověřených zdrojů. Víte-li o nějakých farmářských trzích, zjistěte si, zda na nich někdo bude prodávat i kuřecí maso z bio-farem a dejte přednost této variantě. Volnost vám dáváme i u červeného vína (sušší = lepší) - cokoliv s vyjímkou krabicového červeného vína v hladině 49Kč je povoleno ;-)
Množství | Jednotky | Název | Poznámka |
---|---|---|---|
4 | kus | kuřecí prsa | bez kostí, bez kůže |
250 | gram | žampiony | nebo jakékoliv jiné houby |
150 | mililitr | červené víno | např. Chardonnay |
1 | kus | pórek | |
2 | kus | česnek | = stroužky |
1 | šálek | kuřecí vývar | domácí nebo z kostky (bez glutamanu) |
1 | polévková lžíce | krémžská hořčice | |
1 | kávová lžička | tymián | sušený |
2 | polévková lžíce | citronová šťáva | |
sůl | |||
pepř | |||
2 | polévková lžíce | ghee | možno nahradit Kerry Gold máslem |
10 | dekagram | láska |
- kuřecí prsa uprostřed nařízněte tak, aby z nich po rozložení byl co největší plát; části, které výrazněji přebývají odřízněte; prsa opatrně naklepejte
- odřezky masa najemno nasekejte v mixéru (pokud má váš mixér funkci Pulse, využijte ji) a odložte do misky
- na pánvičce na 1 lžíci ghee poduste houby (můžete celé hlavičky), přidejte na kolečka nakrájený pórek a dále duste
- podušenou směs vložte do mixéru a opět vše umixujte
- směr vmíchejte do misky s masem, osolte, opepřete
- směs rozmixovaného masa, hub a pórku rozetřete na plochu kuřecích prsou, pevně je sbalte a podle potřeby převažte (režnou nití nebo svorkami na "španělské ptáčky")
- jednotlivé "balíčky" osolíme a opepříme
- na pánvičce na 1 lžíci ghee osmahněte "balíčky" ze všech stran, přilejte kuřecí vývar a víno, přiveďte k varu a na mírném ohni duste cca 15 minut
- "balíčky" odložte stranou, do tekuté směsi v pánvičce vmíchejte lžíci krémžské hořčice a dále na mírném ohni vařte, až směs zhoustne
- na závěr do směsi přidejte máslo a citronovou šťávu a odstavte
- jednotlivé "balíčky" ostrým nožem našikmo nakrájejte a po přeložení na talíře je přelijte připravenou šťávou
- podávejte s dušenou zeleninou (např. s baby karotkou a hráškem), dušenou rýží nebo opékanými bramborami
Dobrou chuť!
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.