-
Zveřejnil:
Veronika Novotná - Komentáře: 0

Tento recept je velmi jednoduchý - skládá se pouze z několika málo složek. Současně je chuť lososa opravdu zvláštní a nečekaná.
Množství | Jednotky | Název | Poznámka |
---|---|---|---|
1 | šálek | jablečný ocet | |
2 | kus | 120 g filety divokého lososa | vykostěný |
1 | kávová lžička | extra panenský olivový olej | |
2 | kávová lžička | sekaného rozmarýnu | |
sůl a čerstvě mletý pepř | |||
10 | dekagram | láska |
Předehřejeme troubu na 175ºC.
Do malé pánve přidáme jablečný ocet a přivedeme ho do mírného varu. Snížíme teplotu na minimum, často mícháme dřevěnou vařečkou. Asi po 25 minutách ocet zhoustne, téměř jako sirup. Vypněte zdroj tepla a ihned nalijte jablečnou glazuru do mísy, aby mohla vychladnout.
Mezitím, co jsme vařili jablečný ocet, si připravíme lososa kůží dolů na plech s pečícím papírem. Každý filet pokapeme olivovým olejem po celé délce a dochutíme solí a pepřem. Pak posypeme nakrájeným rozmarým také po celé délce. Pečeme asi 15-20 minut (v ideálním případě by měl být losos na vnější straně pečený a vevnitř stále šťavnatý).
Přeneseme lososa na talíře a pokapeme celé kousky jablečnou glazurou.
Dobrou chuť!
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.