Pečená cukína s parmezánem

Jsem ráda, že se s vámi mohu opět podělit o rychle připravené a přitom božsky chutnající jídlo. Pro někoho to může být jen malá chuťovka, pro někoho hlavní jídlo. I když je jídlo vlastně vegetariánské, věřím, že nadchne i lidi milující maso. 

Počet porcí: 
4
porce
Ingredience: 
MnožstvíJednotkyNázevPoznámka
4
kus
cukína menší
rozkrájená na čtvrtky nebo více
0.5
šálek
sýr Parmezán
nastrouhaný
0.5
kávová lžička
tymián
0.5
kávová lžička
oregáno
0.5
kávová lžička
bazalka
0.5
kávová lžička
česnekového prášku
sůl a čerstvě mletý pepř
dle chuti
2
polévková lžíce
olivový olej
výborné i s ghee
2
polévková lžíce
čestvá petrželka
nasekaná
Postup přípravy: 

Předehřejte troubu na 175°C.  Lehce vymazejte pekáček s nepřilhavým povrchem nebo použijte pečící papír. Pekáček odložte. 
V malé misce smíchejte parmezán, tymián, oregáno, bazalku, česnekový prášek, sůl a pepř. 
Naskládejte nakrájenou cukínu do pekáčku. Pokapejte olivovým olejem a posypte směsí s parmezánem. Vložte do trouby a pečte do měkka, zhruba 15 minut. Pak 2-3 minuty grilujte nebo nechte v horkovzdušné troubě, dokud není povrch do zlatova. 
Podávejte ihned, ozdobené petrželkou, pokud jí máte rádi.
 

Doba na přípravu: 
10
Doba vaření: 
20
Zdroj: 
DamnDelicious.net
Obrázek uživatele Veronika Novotná

O autorovi

Výživová poradkyně se zaměřením na výživové i zdravotní potíže u dětí, dospělých i seniorů. 

"Nechť strava je tvojí medicínou." Hippokratés