-
Zveřejnil:
Veronika Novotná - Komentáře: 0

Jsem ráda, že se s vámi mohu opět podělit o rychle připravené a přitom božsky chutnající jídlo. Pro někoho to může být jen malá chuťovka, pro někoho hlavní jídlo. I když je jídlo vlastně vegetariánské, věřím, že nadchne i lidi milující maso.
Množství | Jednotky | Název | Poznámka |
---|---|---|---|
4 | kus | cukína menší | rozkrájená na čtvrtky nebo více |
0.5 | šálek | sýr Parmezán | nastrouhaný |
0.5 | kávová lžička | tymián | |
0.5 | kávová lžička | oregáno | |
0.5 | kávová lžička | bazalka | |
0.5 | kávová lžička | česnekového prášku | |
sůl a čerstvě mletý pepř | dle chuti | ||
2 | polévková lžíce | olivový olej | výborné i s ghee |
2 | polévková lžíce | čestvá petrželka | nasekaná |
Předehřejte troubu na 175°C. Lehce vymazejte pekáček s nepřilhavým povrchem nebo použijte pečící papír. Pekáček odložte.
V malé misce smíchejte parmezán, tymián, oregáno, bazalku, česnekový prášek, sůl a pepř.
Naskládejte nakrájenou cukínu do pekáčku. Pokapejte olivovým olejem a posypte směsí s parmezánem. Vložte do trouby a pečte do měkka, zhruba 15 minut. Pak 2-3 minuty grilujte nebo nechte v horkovzdušné troubě, dokud není povrch do zlatova.
Podávejte ihned, ozdobené petrželkou, pokud jí máte rádi.
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.