-
Zveřejnil:
Veronika Novotná - Komentáře: 0

Zcela v duchu dnešního článku přinášíme další recept s krémovým avokádem. Ano, čtete správně - krémovým. Je třeba, aby avokádo bylo opravdu zralé a tím pádem bylo možné ho lehce mazat jako máslo. Tuto pochoutku můžete využít jako zdravý předkrm před hlavním chodem nebo jako variantu na jednohubky při oslavách. Příprava je velmi jednoduchá.
Množství | Jednotky | Název | Poznámka |
---|---|---|---|
1 | kus | salátová okurka | |
3 | kus | zralé avokádo | |
0.25 | šálek | kapary | 1/4 šálku |
0.5 | kávová lžička | sůl | |
čerstvě mletý černý pepř | dle chuti | ||
2 | kávová lžička | čerstvě vymačkané citronové šťávy | |
0.25 | šálek | čerstvé sekané petrželky | 1/4 šálku (+ trochu navíc na závěrečné posypání rolek) |
0.125 | šálek | čerstvého krájeného kopru | 1/8 šálku |
10 | dekagram | láska |
Je lepší koupit víc okurek, než potřebujete na tento recept, kdyby se některé zlomily. Používejte jen střední část okurky, aby se vám lépe krájely potřebné pruhy. Ideální je použití vhodného kráječe, který vám usnadní přípravu. Pak krájejte tenké plátky přes celou délku okurky. Dávejte pozor, aby se plátky nepřetrhly. Zbytky okurky využijte třeba na salát. Pak si v míse rozmačkejte důkladně všechna avokáda, přidejte ostatní ingredience (kromě kapar) a promíchejte.
Rozložte každý plátek okurky a opatrně potřete celou délku připravenou směsí. Poté začněte rolovat z jedné strany, dokud se nedostanete na konec. Ujistěte se, že je nějaké avokádo i na samém konci, aby fungovalo jako lepidlo k uzavření rolky.
Na závěr posypte petrželkou a kapary a podávejte!
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.