-
Zveřejnil:
Martin Novotný - Komentáře: 0

Tak trochu jiný recept pro milovníky lososa. Pokud se vám podaří koupit filety lososa z volného odchytu, pak všechny ostatní suroviny budete mít nejspíš doma ;-) My jsme s tímto receptem před nedávnem velmi příjemně překvapili známé a jako obvykle - recept putoval dále ;-) Můžete servírovat jako hlavní chod (třeba s basmati rýží) nebo jako předkrm.
Množství | Jednotky | Název | Poznámka |
---|---|---|---|
0.5 | kilogram | losos | celý filet |
2 | polévková lžíce | extra panenský olivový olej | |
0.25 | šálek | cibule | najemno nasekaná |
1 | kus | stroužky česneku | propasírovaný |
0.5 | kávová lžička | sůl | |
0.5 | kávová lžička | čerstvě mletý černý pepř | |
4 | šálek | špenát | mražený listový nebo čerstvý, uvařený v páře |
1 | šálek | natural rýže | uvařená |
0.25 | šálek | cheddar | nastrouhaný |
2 | kávová lžička | citrónová kůra | nastrouhaná |
0.5 | šálek | vlašské ořechy | nasekané |
10 | dekagram | láska |
Na velké pánvi rozehřejte olej, přidejte cibulku a za stálého míchání ji nechejte zhnědnout. Vmíchejte česnek, špenát, sůl, pepř a dušte po dobu cca 3 minuty. Odstraňte z plamene, vmíchejte uvařenou rýži a citronovou kůru. Na filet naneste rovnoměrně připravenou směs, posypejte ořechy a sýrem. Následně filet srolujte a ve srolovaném stau zafixujte režnou nití nebo speciálními kuchyňskými svorkami. Přendejte do pekáčku a pečte na pečícím papíru při teplotě 190°C po dobu 20 minut. Před krájením na jednotlivé porce ponechte přibližně 10 minut při pokojové teplotě. Podávejte s basmati rýží.
Dobrou chuť!
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.