Krémové citronové guacamole

Tak trochu jiné guacamole - bez koriandru, za to díky kokosovému mléku krémovější. Rychlé a zdravé občerstvení při nečekaných návštěvách a se zeleninovými tyčinkami super chroustání k telce (pokud již u ní musíte sedět).  

Počet porcí: 
4
porce
Ingredience: 
MnožstvíJednotkyNázevPoznámka
2
kus
avokádo
zralé, vypeckované
2
kus
rajče
150
mililitr
kokosové mléko
1
kus
cibule
středně velká, červená
citronová šťáva
z 1 citronu
jablečný ocet
doporučujeme živý ocet firmy Bragg
sůl
pepř
mletý
10
dekagram
láska
Postup přípravy: 
  • avokáda rozpůlíme, vypeckujeme, v polévkovém talíři vidličkou rozmačkáme a přemístníme do větší misky
  • opatrně k avokádu přimícháme kokosové mléko a šťávu z jednoho citronu
  • směs opepříme, osolíme a dochutíme jablečným octem
  • na závěr do směsi opatrně vmícháme najemno nakrájenou červenou cibuli a na malé kostičky nakrájená rajčata
  • podáváme jako dip k tyčinkám z mrkve, čerstvé celerové natě a okurky - preferujte tuto variantu před obvyklými kukuřičnými chipsy...
  • podávat s bramborovými chipsy by bylo považováno za těžký zločin!!!
Doba na přípravu: 
10
Doba vaření: 
5
Kategorie receptu: 
Zdroj: 
vlastní
Obrázek uživatele Martin Novotný

O autorovi

"Duchovní otec" projektu, bio-hacker2, gastronaut, nutrarián, zdravotní detektiv, infovor, blázen do fitness/OCR.

„Starejte se dobře o své tělo. Je to jediné místo, ve kterém musíte žít.“ Jim Rohn