Kapustové chipsy

Kapusta je bez debat jednou z nejzdravějších zelenin, kterou si můžete z místní produkce koupit nebo si ji vypěstovat na zahrádce. Vám dospělým možná stačí vysvětlit, co dobrého pravidelné zařazování kapusty do jídelníčku přinese. Horší je to s dětmi ;-) Zkuste proto jako "vstupní dveře" do světa kapusty tento rychlý recept na kapustové chipsy.

Počet porcí: 
4
porce
Ingredience: 
MnožstvíJednotkyNázevPoznámka
kapusta
sůl
popř. vaše oblíbené koření
kokosový olej
Postup přípravy: 

Hlávku kapusty rozdělte na jednotlivé listy, ty řádně omyjte, vykrojte nebo odtrhněte hlavní stonek každého listu a zbytek natrhejte na menší kousky. Na větší papírové utěrce řádně všechny kousky osušte. Vložte kousky kapusty do větší mísy, přidejte lžíci (popř. více - podle množství kapusty) kokosového oleje a rukama jej řádně vmasírujte tak, aby do styku s kokosovým olejem přišly všechny kousky kapusty. Následně přesypte na pečící plech (ideálně v jedné vrstvě), troubu rozehřejte na 180ºC a chipsy pečte po dobu 20 minut (po 10 minutách obraťte kuchyňskou špachtlí). Ještě na plechu posypejte solí, popř. oblíbeným kořením.

Dobrou chuť!  

Doba na přípravu: 
5
Doba vaření: 
20
Kategorie receptu: 
Zdroj: 
vlastní
Obrázek uživatele Martin Novotný

O autorovi

"Duchovní otec" projektu, bio-hacker2, gastronaut, nutrarián, zdravotní detektiv, infovor, blázen do fitness/OCR.

„Starejte se dobře o své tělo. Je to jediné místo, ve kterém musíte žít.“ Jim Rohn