Jablečný ne-koláč

V této pochoutce vám nebude scházet křupavost, která je obvyklá u koláčů z mouky. Je to úžasná bezlepková varianta na jablečný koláč, který si rychle oblíbíte. 

Počet porcí: 
1
porce
Ingredience: 
MnožstvíJednotkyNázevPoznámka
2
kus
jablka
např. Golden Delicious
2
polévková lžíce
kokosový olej
1
polévková lžíce
sušené brusinky
1
polévková lžíce
lněné semínko
mleté
1
kávová lžička
mletá skořice
zázvor
dle chuti
10
dekagram
láska
Postup přípravy: 

Předehřejte troubu na 175ºC. 
Tence nakrájená jablka vyskládejte do mělkého pekáčku.
Pokapejte rovnoměrně kokosovým olejem a posypte brusinkami.
Pečte do měkka a zlatova, zhruba 15-20 minut.
Poté posypte mletým lněným semínkem, skořicí a zázvorem.
Přikryjte fólií a nechte alespoň 5 minut stát. Pak můžete servírovat.

Dobrou chuť!

Doba na přípravu: 
5
Doba vaření: 
20
Zdroj: 
Neil Stephenson
Obrázek uživatele Veronika Novotná

O autorovi

Výživová poradkyně se zaměřením na výživové i zdravotní potíže u dětí, dospělých i seniorů. 

"Nechť strava je tvojí medicínou." Hippokratés