Dýňovo-mrkvové muffiny s perníkovým kořením

Dýňová sezona je stále v plném proudu a protože dýně patří mezi zeleninu, kterou lze zpracovat i na sladko, jsme zde s jednoduchým receptem na lahodné muffiny za využití další "sladké" zeleniny - mrkve. To celé "okořeněno" alá perníčky ;-)

Počet porcí: 
24
porce
Ingredience: 
MnožstvíJednotkyNázevPoznámka
2
šálek
dýňové pyré
2
kus
mrkev
1
šálek
mandle
0.5
šálek
hrozinky
5
kus
vejce
2
polévková lžíce
ghee
nebo máslo
1
polévková lžíce
skořice
mletá
1
kávová lžička
kardamon
mletý
0.25
kávová lžička
zázvor
mletý
10
dekagram
láska
Postup přípravy: 

Madle v mixéru rozmixujte na mouku. Dýni oloupejte, vydlabejte, nakrájejte na kostky a ty uvařte v páře - 15 minut bude dostačujících. Nechejte zchladnout na pokojovou teplotu a následně tyčovým mixérem rozmixujte na pyré. Hrozinky zalejte vařící vodou a nechejte 15-30 minut bobtnat, následně vodu z nich slijte a v mixéru je rozmixujte na hustou kaši. Smíchejte pyré s mandlovou moukou, hrozinkovou kaší, jemně nastrouhanou mrkví, 5 žloutky, 2 lžícemi ve vodní lázní rozpuštěného ghee či másla, přidejte všechno koření a nakonec lehce vmíchejte sníh z 5 bílků. Plňte do muffinových košíčků či formy a pečte v troubě při 180°C po dobu 15 minut, resp. do zhnědnutí.

Doba na přípravu: 
15
Doba vaření: 
15
Kategorie receptu: 
Zdroj: 
vlastní invence ;-)
Obrázek uživatele Martin Novotný

O autorovi

"Duchovní otec" projektu, bio-hacker2, gastronaut, nutrarián, zdravotní detektiv, infovor, blázen do fitness/OCR.

„Starejte se dobře o své tělo. Je to jediné místo, ve kterém musíte žít.“ Jim Rohn