Brokolicová pánev

Nějak mi to nedá, opět jsem tu s receptem obsahujícím brokolici. Je to úžasně fungující druh zeleniny, proto je její častá konzumace pro naše zdraví nedocenitelná. 

Počet porcí: 
4
porce
Ingredience: 
MnožstvíJednotkyNázevPoznámka
1
kilogram
brokolice
omytá, rozdělená na růžičky
750
gram
mrkev
oloupaná, nakrájená na kolečka
ghee
přiměřeně :-)
2
polévková lžíce
mandlové lupínky
na sucho opražené do zlatova
100
gram
sýr Niva
nadrobno pokrájená
250
mililitr
mléko
strouhaný muškátový oříšek
špetka
sůl
dle chuti
mletý pepř
dle chuti
4
polévková lžíce
zakysaná smetana
10
dekagram
láska
nešetřit!
vařená rýže
druh dle chuti a zvyklostí
Postup přípravy: 

Brokolici s mrkví krátce osmahneme na pánvi s trochou ghee. Přidáme několik lžic vody a přikryté dusíme asi 10 minut. Poté obsah pánve přendáme děrovanou naběračkou do připravené misky. Ve zbylé šťávě rozpustíme pokrájenou nivu, vmícháme mléko, osolíme, opepříme a přidáme muškátový oříšek. Můžeme zahustit pohankovou moukou. Do omáčky vmícháme kysanou smetanu. Do pánve znovu vložíme zeleninu z misky, promícháme s omáčkou a prohřejeme. Podáváme sypané praženými mandlovými lístky a vařenou rýží.

Dobrou chuť!
 

Doba na přípravu: 
10
Doba vaření: 
20
Zdroj: 
vlastní
Obrázek uživatele Veronika Novotná

O autorovi

Výživová poradkyně se zaměřením na výživové i zdravotní potíže u dětí, dospělých i seniorů. 

"Nechť strava je tvojí medicínou." Hippokratés