-
Zveřejnil:
Martin Novotný - Komentáře: 0

Navazujeme na náš dnešní článek o zdraví prospěšných borůvkách a v kombinaci se středečním tématem receptu (něco pro mlsné jazýčky) nám okamžitě naskakuje tento - v různých obměnách jej děláme téměř každý týden ;-) Je na vás, zda příště připravíte muffiny s jiným, vám dostupným ovocem nebo zvolíte jinou, bezlepkovou mouku.
Počet porcí:
8
porce
Ingredience:
Množství | Jednotky | Název | Poznámka |
---|---|---|---|
2 | šálek | mandlová mouka | |
1 | šálek | borůvky | ideálně zmražené |
2 | kus | vejce | |
3 | polévková lžíce | kokosové mléko | |
1 | kávová lžička | prášek do pečiva | |
0.5 | šálek | máslo | změklé, značka Kerry Gold, popř. kokosový olej |
4 | polévková lžíce | med | bio kvalita, popř. javorový sirup |
1 | kávová lžička | mandlový extrakt | |
1 | kávová lžička | vanilkový extrakt | |
sůl |
Postup přípravy:
- předehřejte troubu na cca 180ºC
- formu na muffiny, popř. jednotlivé košíčky vymazejte kokosovým olejem nebo změklým máslem
- ve velké míse smíchejte máslo, med, extrakty a kokosové mléko
- vmíchejte vejce a vyšlehejte vše do hladka
- přidejte špetku soli, prášek do pečiva a mouku
- opatrně vmíchejte borůvky
- přelijte hmotu do formy/košíčků a pečte po dobu 15-18 minut
Poznámka: v muffinech by měly borůvky zůstat vcelku - pokud do připravené směsi vmícháte nezmražené borůvky, při míchání je rozmačkáte a ty pak obarví celou směs - z tohoto důvodu je doporučujeme předem zmrazit; konkrétní dobu pečení kontrolujte špejlí - pokud po zapíchnutí do muffinu vytáhnete špejli čistou, muffiny jsou hotové
Doba na přípravu:
10
Doba vaření:
20
Kategorie receptu:
Zdroj:
vlastní
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.