Borůvkové muffiny

Navazujeme na náš dnešní článek o zdraví prospěšných borůvkách a v kombinaci se středečním tématem receptu (něco pro mlsné jazýčky) nám okamžitě naskakuje tento - v různých obměnách jej děláme téměř každý týden ;-)  Je na vás, zda příště připravíte muffiny s jiným, vám dostupným ovocem nebo zvolíte jinou, bezlepkovou mouku.

Počet porcí: 
8
porce
Ingredience: 
MnožstvíJednotkyNázevPoznámka
2
šálek
mandlová mouka
1
šálek
borůvky
ideálně zmražené
2
kus
vejce
3
polévková lžíce
kokosové mléko
1
kávová lžička
prášek do pečiva
0.5
šálek
máslo
změklé, značka Kerry Gold, popř. kokosový olej
4
polévková lžíce
med
bio kvalita, popř. javorový sirup
1
kávová lžička
mandlový extrakt
1
kávová lžička
vanilkový extrakt
sůl
Postup přípravy: 
  • předehřejte troubu na cca 180ºC
  • formu na muffiny, popř. jednotlivé košíčky vymazejte kokosovým olejem nebo změklým máslem
  • ve velké míse smíchejte máslo, med, extrakty a kokosové mléko
  • vmíchejte vejce a vyšlehejte vše do hladka
  • přidejte špetku soli, prášek do pečiva a mouku
  • opatrně vmíchejte borůvky
  • přelijte hmotu do formy/košíčků a pečte po dobu 15-18 minut

Poznámka: v muffinech by měly borůvky zůstat vcelku - pokud do připravené směsi vmícháte nezmražené borůvky, při míchání je rozmačkáte a ty pak obarví celou směs - z tohoto důvodu je doporučujeme předem zmrazit; konkrétní dobu pečení kontrolujte špejlí - pokud po zapíchnutí do muffinu vytáhnete špejli čistou, muffiny jsou hotové  

Doba na přípravu: 
10
Doba vaření: 
20
Kategorie receptu: 
Zdroj: 
vlastní
Obrázek uživatele Martin Novotný

O autorovi

"Duchovní otec" projektu, bio-hacker2, gastronaut, nutrarián, zdravotní detektiv, infovor, blázen do fitness/OCR.

„Starejte se dobře o své tělo. Je to jediné místo, ve kterém musíte žít.“ Jim Rohn