-
Zveřejnil:
Martin Novotný - Komentáře: 0

Avokádo, to není jen guacamole, ale především výtečný zdroj tuků a v nich rozpustných minerálů a vitamínů. A můžete si jej připravit i jako alternativu ke kvalitnímu (= grass-fed) máslu. Zkuste třeba tento recept, který jsme již sami vyzkoušeli a můžeme jej tak doporučit.
Množství | Jednotky | Název | Poznámka |
---|---|---|---|
170 | gram | avokádo | dužina ze zralého kusu |
1 | polévková lžíce | citronová šťáva | z čerstvě vymačkaného citronu |
4 | polévková lžíce | máslo | grass-fed máslo (z farmářského trhu nebo Kerry Gold) v pokojové teplotě |
1 | kus | česnek | 1 stroužek, propasírovaný |
1 | polévková lžíce | koriandrové listy | nasekané |
2 | kávová lžička | kmín | nadrcený, slabě opražený |
sůl | |||
pepř | |||
10 | dekagram | láska |
Vložte všechny suroviny do kuchyňského mixéru a umixujte do jemna. Hmotu nechejte několik minut v chladničce, aby získala tvarovatelnou konzistenci. Na větší kus voskovaného papíru na balení potravin vyklopte namixovanou hmotu, uválejte ji do formy válečku a následně v chladničce nechejte plně ztuhnout po dobu 3-4 hodin. Z válečku následně krájejte válečky a ty použijte na grilované ryby, přílohu (brambory, rýže) nebo jen tak na plátek chleba (pokud jej tedy jíte ;-)
V chladničce máslo vydrží 3-4 dny, v mrazáku více jak týden.
Dobrou chuť!
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.