Avokádové máslo

Avokádo, to není jen guacamole, ale především výtečný zdroj tuků a v nich rozpustných minerálů a vitamínů. A můžete si jej připravit i jako alternativu ke kvalitnímu (= grass-fed) máslu. Zkuste třeba tento recept, který jsme již sami vyzkoušeli a můžeme jej tak doporučit.

Počet porcí: 
250
gramů
Ingredience: 
MnožstvíJednotkyNázevPoznámka
170
gram
avokádo
dužina ze zralého kusu
1
polévková lžíce
citronová šťáva
z čerstvě vymačkaného citronu
4
polévková lžíce
máslo
grass-fed máslo (z farmářského trhu nebo Kerry Gold) v pokojové teplotě
1
kus
česnek
1 stroužek, propasírovaný
1
polévková lžíce
koriandrové listy
nasekané
2
kávová lžička
kmín
nadrcený, slabě opražený
sůl
pepř
10
dekagram
láska
Postup přípravy: 

Vložte všechny suroviny do kuchyňského mixéru a umixujte do jemna. Hmotu nechejte několik minut v chladničce, aby získala tvarovatelnou konzistenci. Na větší kus voskovaného papíru na balení potravin vyklopte namixovanou hmotu, uválejte ji do formy válečku a následně v chladničce nechejte plně ztuhnout po dobu 3-4 hodin. Z válečku následně krájejte válečky a ty použijte na grilované ryby, přílohu (brambory, rýže) nebo jen tak na plátek chleba (pokud jej tedy jíte ;-)

V chladničce máslo vydrží 3-4 dny, v mrazáku více jak týden.

Dobrou chuť!

Doba na přípravu: 
10
Doba vaření: 
0
Zdroj: 
http://altonbrown.com/avocado-compound-butter-recipe/
Obrázek uživatele Martin Novotný

O autorovi

"Duchovní otec" projektu, bio-hacker2, gastronaut, nutrarián, zdravotní detektiv, infovor, blázen do fitness/OCR.

„Starejte se dobře o své tělo. Je to jediné místo, ve kterém musíte žít.“ Jim Rohn