-
Zveřejnil:
Martin Novotný - Komentáře: 0

Máte-li rádi červenou řepu na 100+1 způsobů, určitě rádi vyzkoušíte tento recept na probiotický nápoj z této úžasné zeleniny. Zkuste jej třeba jako "NO booster" před silovým cvičením - červená řepa obsahuje spoustu organických nitrátů, které vám dilatují cévy a do svalů se vám tak dostane více krve!
Množství | Jednotky | Název | Poznámka |
---|---|---|---|
2 | kus | červená řepa | ideálně bio z farmářského trhu |
1 | kávová lžička | sůl | mořská nebo himalájská růžová |
0.25 | šálek | šťáva z kysaného zelí | popř. stejné množství tekuté syrovátky |
10 | dekagram | láska |
Omyjte a okrájejte řepu a nakrájejte jí na kostičky o velikosti cca 1-1,5cm. Kostičkami naplňte zavařovací sklenici odpovídající velikosti (kolem 1ltr). Zalijte šťávou z kyselého zelí popř. syrovátkou, přidejte sůl a doplňte filtrovanou vodou tak, aby tekutina dosahovala přibližně 1cm od okraje sklenice, Uzavřete a řádně protřepejte. Sklenici nechte uzavřenou v pokojové teplotě 2 dny. Následně slijte obsah do připravené sklenice a připravený kvas buďto hned konzumujte nebo jej uchovejte v chladničce. Při slévání prvního nálevu ponechejte 1,5-2cm nálevu společně s řepnými kostkami ve sklenici a opětovně doplňte flitrovanou vodou - po dalších 2 dnech v pokojové teplotě získáte ještě jeden nálev! Po slití druhého nálevu kostky vyhoďte, popř. schroupejte ;-)
Dobrou chuť ;-)
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.