Kvas z červené řepy

Máte-li rádi červenou řepu na 100+1 způsobů, určitě rádi vyzkoušíte tento recept na probiotický nápoj z této úžasné zeleniny. Zkuste jej třeba jako "NO booster" před silovým cvičením - červená řepa obsahuje spoustu organických nitrátů, které vám dilatují cévy a do svalů se vám tak dostane více krve!

Počet porcí: 
4
porce
Ingredience: 
MnožstvíJednotkyNázevPoznámka
2
kus
červená řepa
ideálně bio z farmářského trhu
1
kávová lžička
sůl
mořská nebo himalájská růžová
0.25
šálek
šťáva z kysaného zelí
popř. stejné množství tekuté syrovátky
10
dekagram
láska
Postup přípravy: 

Omyjte a okrájejte řepu a nakrájejte jí na kostičky o velikosti cca 1-1,5cm. Kostičkami naplňte zavařovací sklenici odpovídající velikosti (kolem 1ltr). Zalijte šťávou z kyselého zelí popř. syrovátkou, přidejte sůl a doplňte filtrovanou vodou tak, aby tekutina dosahovala přibližně 1cm od okraje sklenice, Uzavřete a řádně protřepejte. Sklenici nechte uzavřenou v pokojové teplotě 2 dny. Následně slijte obsah do připravené sklenice a připravený kvas buďto hned konzumujte nebo jej uchovejte v chladničce. Při slévání prvního nálevu ponechejte 1,5-2cm nálevu společně s řepnými kostkami ve sklenici a opětovně doplňte flitrovanou vodou - po dalších 2 dnech v pokojové teplotě získáte ještě jeden nálev! Po slití druhého nálevu kostky vyhoďte, popř. schroupejte ;-)

Dobrou chuť ;-)

Doba na přípravu: 
5
Doba vaření: 
0
Kategorie receptu: 
Zdroj: 
RenewingAllThings.com
Obrázek uživatele Martin Novotný

O autorovi

"Duchovní otec" projektu, bio-hacker2, gastronaut, nutrarián, zdravotní detektiv, infovor, blázen do fitness/OCR.

„Starejte se dobře o své tělo. Je to jediné místo, ve kterém musíte žít.“ Jim Rohn