Domácí chufli

Jak jsme v předchozím článku slíbili, přicházíme s receptem na domácí chufli, jehož základní složkou jsou tygří oříšky neboli chufa. Nezkoušeli jsme znovu "vymyslet kolo", ale použili jsme přesné složení originálu od firmy Govinda, které je napsané na obale. Hned první dávku jsme připravili podle něj a postupem času jej upravovali tak, aby nám co nejvíce chutnal. Chufli se dá zalít mlékem nebo jen vodou. Zvolíte-li mléko, určitě bychom doporučili čerstvé nepasterované. Alternativně můžete chufli zalít jakýmkoliv rostlinným/oříškovým mlékem, s výjimkou sójového, které nedoporučujeme. Díky tomu, že některé položky ve formě, v jaké jsou v originálním receptu použity, asi v ČR běžně neseženete, akčně jsme je vyměnili za dosažitelnější - quinoové otruby za vařenou quinou ;-) Na chuti to poznat není.

Počet porcí: 
1
porce
Ingredience: 
MnožstvíJednotkyNázevPoznámka
1
šálek
chufli
mleté
1
kus
datle
vypeckovaná
0.25
šálek
quinoové otruby
popř. vařená quinoa
0.25
šálek
pohankové lupínky
popř. vařená pohanka
1
polévková lžíce
slunečnicové semínko
1
polévková lžíce
sušené meruňky
1
kávová lžička
konopné semínko
1
kávová lžička
skořice
10
dekagram
láska
Postup přípravy: 

Uvařte samostatně pohanku a quinou. Pohanku vložte do mixéru, přidejte nahrubo pokrájenou vypeckovanou datli a sušenou meruňku, umixujte do jemna, přidejte skořici a chufli a ještě jednou vše důkladně umixujte. Hmotu přendejte do misky a do ní následně vmíchejte semínka a vařenou quinou. Podle potřeby dochuťte kapkou tekuté stévie.

Množství surovin násobte podle množství strávníků. Chcete-li udělat jednu porci do zásoby, uskladněte v chladničce část hotové směsi v uzavíratelné dóze. 

Dobrou chuť! 

Doba na přípravu: 
5
Doba vaření: 
15
Kategorie receptu: 
Zdroj: 
vlastní, upravený podle originálu Govinda
Obrázek uživatele Martin Novotný

O autorovi

"Duchovní otec" projektu, bio-hacker2, gastronaut, nutrarián, zdravotní detektiv, infovor, blázen do fitness/OCR.

„Starejte se dobře o své tělo. Je to jediné místo, ve kterém musíte žít.“ Jim Rohn