Mrkvové špagety s česnekovým pestem

Tuto super-zdravou alternativu klasických špaget si můžete doma připravit za použití "julienne" škrabky. Raději vám doporučím investici do nějakého spiralizéru, třeba toho, co používáme my od firmy Lurch (na Heuréce hledejte "Lurch Spirali") s výměnnými destičkami. Za méně než tisícovku jednorázové investice si pak můžete doma připravit různé typy špaget a spirál ;-) Zjistíte, že ty klasické špagety plné karbohydrátů lehce nahradíte mrkví, daikonem, celerem, cuketou a další zdravou zeleninou!

Počet porcí: 
4
porce
Ingredience: 
MnožstvíJednotkyNázevPoznámka
4
kus
mrkev
4
polévková lžíce
tahini pasta
4
polévková lžíce
extra panenský olivový olej
nebo za studena lisovaný olej z oříšků (jakýchkoliv)
9
polévková lžíce
citronová šťáva
4
kávová lžička
tamari
nebo jiné kvalitní sojové omáčky
4
kávová lžička
čerstvý zázvor
nastrouhaný
4
kus
česnek
4 stroužky, propasírované
čerstvá petrželka
sezamové semínko
piniové semínko
10
dekagram
láska
Postup přípravy: 

Mrkvové nudle vařte v páře po dobu cca 5 minut k docílení "al dente" měkkosti. V misce smíchejte tahini, olej, citronovou šťávu, tamari, zázvor a česnek, vsypte uvařené nudle a rukama nebo salátovým příborem opatrně nudle s omáčkou spojte. Jednotlivé porce posypejte jemně nakrájenou petrželkou a semínky dle vašeho výběru. 

Dobrou chuť!!!

Doba na přípravu: 
10
Doba vaření: 
5
Zdroj: 
Upraveno z TaleOfAKitchen.com
Obrázek uživatele Veronika Novotná

O autorovi

Výživová poradkyně se zaměřením na výživové i zdravotní potíže u dětí, dospělých i seniorů. 

"Nechť strava je tvojí medicínou." Hippokratés