Avokádovo-vajíčková rychlovka

Tento recept na rychlý salát jsme si oblíbili hned z několika důvodů. Dodá nám spoustu zdraví prospěšných tuků (vaječný žloutek, avokádo) a bílkovin (vaječný bílek). Navíc pak díky stálému přebytku vaječných bílků (naše ranní "tučné kafčo" a v něm 2 žloutky) se nám tento výtečný zdroj bílkovin nehromadí v ledničce ;-) My pomazánku konzumujeme na křupavých chlebíčcích z pohankové mouky, ale pokud jste stále "lepkoví", mázněte ji na co chcete ;-) Stejně tak si na ní pochutnáme se zeleninovými tyčinkami - jako výborný dip ;-) A ještě si neodpustím malou poznámku. Pokud ve vašem obchodě nemají jiný řecký jogurt, než ten bez tuku, raději kupte kvalitní, v kelímku zrající jogurt vyráběný ne-řeckou cestou. Řecký jogurt, ten skutečný, se vyznačuje tím, že má dvojnásobné množství bílkovin a je plnotučný! Ten hnus, který dovozci a i některé české mlékárny za řecký jogurt vydávají, nechejte raději na regále...  

Počet porcí: 
4
porce
Ingredience: 
MnožstvíJednotkyNázevPoznámka
2
kus
vejce
vařená, nasekaná
2
kus
vaječný bílek
vařené, nasekané
2
kus
avokádo
vypeckovaná, lžičkou vydlabaná a vidličkou rozmačkaná
1
polévková lžíce
řecký jogurt
1
polévková lžíce
citronová šťáva
2
polévková lžíce
jarní cibulka
najemno nasekaná
0.25
kávová lžička
dijonská hořčice
sůl
černý pepř
čerstvě namletý
10
dekagram
láska
Postup přípravy: 

Zkuste hádat ;-) Všechny suroviny vložte do misky a vidličkou je řádně rozmačkejte ;-)

Dobrou chuť!!!

Doba na přípravu: 
5
Doba vaření: 
5
Zdroj: 
TwoPeasAndTheirPod.com
Obrázek uživatele Martin Novotný

O autorovi

"Duchovní otec" projektu, bio-hacker2, gastronaut, nutrarián, zdravotní detektiv, infovor, blázen do fitness/OCR.

„Starejte se dobře o své tělo. Je to jediné místo, ve kterém musíte žít.“ Jim Rohn