-
Zveřejnil:
Veronika Novotná - Komentáře: 0

Frittata je teplé, na živiny bohaté jídlo, které můžete mít hotovo za méně než 30 minut. Je to také neuvěřitelně univerzální - můžete si ho dát ke snídani, k obědu nebo k večeři, a to jak teplé tak studené (pokud vám něco zbyde z předchozího dne). Zkuste podávat s restovanou kořenovou zeleninou nebo s jednoduchým kapustovým salátem.
Množství | Jednotky | Název | Poznámka |
---|---|---|---|
2 | kávová lžička | ghee | |
1 | kus | cibule | nadrobno krájená |
8 | kus | vejce | |
sůl | dle chuti | ||
černý pepř | dle chuti | ||
1 | kus | brokolice | krájené na samostatné růžice |
2 | kus | česnek | stroužky, krájené |
červený pepř | dle chuti | ||
0.5 | šálek | sýr čedar | strouhaný |
10 | dekagram | láska |
Předehřejte troubu na 200°C.
Nechte roztát ghee na pekáčku či pánvi, určené pro zapékání v troubě. Přidejte cibuli a restujte, než zesklovatí.
V samostatné misce ušlehejte vejce, sůl a pepř podle chuti. Pak odložte misku stranou.
Na pánev s cibulí přidejte brokolici, česnek a drcený červený pepř. Osmahněte během 1 až 2 minut.
Nalijte vejce na zeleninu a nechte smažit asi 3 minuty, až vejce začnou tvořit pevné okraje.
Posypte sýrem po celé ploše. Vložte pánev do trouby asi na 12 minut nebo dokud frittata není na vrchu mírně hnědá.
Vyjměte z trouby a nechte vychladnout po dobu 10 minut. Teprve pak podávejte.
Dobrou chuť!
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.