Frittata s brokolicí a čedarem

Frittata je teplé, na živiny bohaté jídlo, které můžete mít hotovo za méně než 30 minut. Je to také neuvěřitelně univerzální - můžete si ho dát ke snídani, k obědu nebo k večeři, a to jak teplé tak studené (pokud vám něco zbyde z předchozího dne). Zkuste podávat s restovanou kořenovou zeleninou nebo s jednoduchým kapustovým salátem.  

Počet porcí: 
4
porce
Ingredience: 
MnožstvíJednotkyNázevPoznámka
2
kávová lžička
ghee
1
kus
cibule
nadrobno krájená
8
kus
vejce
sůl
dle chuti
černý pepř
dle chuti
1
kus
brokolice
krájené na samostatné růžice
2
kus
česnek
stroužky, krájené
červený pepř
dle chuti
0.5
šálek
sýr čedar
strouhaný
10
dekagram
láska
Postup přípravy: 

Předehřejte troubu na 200°C.
Nechte roztát ghee na pekáčku či pánvi, určené pro zapékání v troubě. Přidejte cibuli a restujte, než zesklovatí. 
V samostatné misce ušlehejte vejce, sůl a pepř podle chuti. Pak odložte misku stranou.
Na pánev s cibulí přidejte brokolici, česnek a drcený červený pepř. Osmahněte během 1 až 2 minut.
Nalijte vejce na zeleninu a nechte smažit asi 3 minuty, až vejce začnou tvořit pevné okraje.
Posypte sýrem po celé ploše. Vložte pánev do trouby asi na 12 minut nebo dokud frittata není na vrchu mírně hnědá.
Vyjměte z trouby a nechte vychladnout po dobu 10 minut. Teprve pak podávejte.

Dobrou chuť!

Doba na přípravu: 
5
Doba vaření: 
25
Kategorie receptu: 
Zdroj: 
greatist.com
Obrázek uživatele Veronika Novotná

O autorovi

Výživová poradkyně se zaměřením na výživové i zdravotní potíže u dětí, dospělých i seniorů. 

"Nechť strava je tvojí medicínou." Hippokratés