-
Zveřejnil:
Martin Novotný - Komentáře: 0

Tuto pochoutku pocházející z Francie jste již možná ochutnali. Věděli jste o tom, že můžete tento koláč připravit bez pšeničné mouky? A pokud správně zkombinujete suroviny, můžete pak těsto úplně vynechat? ;-) Zkuste doma osvěžit menu přípravou tohoto koláče - brzy přijdeme i s dalšími variacemi ;-) Takový quiche se sušenými rajčaty... Mmmmmňam ;-)
Množství | Jednotky | Název | Poznámka |
---|---|---|---|
5 | šálek | cheddar | popř. jiný polotvrdý aromatický sýr, nastrouhaný |
10 | kus | vejce | z volného chovu, našlehaná |
1 | šálek | zelenina | nasekaná, neškrobová - brokolice, papriky, růžičková kapusta, květák... |
2 | kávová lžička | tymián | čerstvý |
1 | šálek | cibule | nakrájená na tenké plátky |
2 | kus | česnek | 2 stroužky, propasírované |
150 | mililitr | smetana na šlehání | v nejvyšší vám dostupné kvalitě! |
1 | polévková lžíce | kokosový olej | |
sůl | |||
pepř | |||
10 | dekagram | láska |
Troubu předehřejte na 150°C. Na pánvičce s kokosovým olejem lehce orestujte českek, cibuli a vámi vybranou zeleninu. Druhou pánev, kterou následně použijete na pečení quiche, slabě vymažte kokosovým olejem, vsypte do ní 2 šálky nastrouhaného sýra a nechejte jej za nízké teploty rozpustit. Na tuto vrstvu sýra následně rozprostřete orestovaný mix zeleniny a cibule. Do předem ušlehaných vajec vmíchejte smetanu a všechno koření společně se zbytkem nastrouhaného sýra a touto směsí vytvořte poslední vrstvu quiche. Příborovým nožem nebo obráceným koncem vařečky opatrně udělejte díry tak, aby se tekutá směs dostala mezi vrstvu zeleniny a v koláči nebyly vzduchové bubliny. Vložte pánev do trouby a pečte 50-60 minut, resp. do okamžiku, kdy bude potvrch quiche pěkně hnědý ;-)
Poznámka: Máte-li k dispozici keramickou nebo silikonovou formu na quiche/koláč, první vrstvu sýra připravte samostatně na pánvi/hrnci a následně ji do formy vlijte.
Dobrou chuť!
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.