-
Zveřejnil:
Veronika Novotná - Komentáře: 0

Energetické tyčinky - přesněji "energy bars" - výraz, který mnoho z vás již zná, pokud si kupujete některou z těchto tyčinek. Víte také, že ty kvalitnější jsou většinou docela nákladné. Pojďte tedy vyzkoušet domácí variantu těchto tyčinek. Můžete je skladovat v chladničce několik týdnů a v mrazáku až 3 měsíce! Až vyzkoušíte základní recept, nebojte se experimentovat se surovinami, které máte rádi. Rozhodně je zkuste i s kokosem a lněnými semínky :-)
Množství | Jednotky | Název | Poznámka |
---|---|---|---|
1 | šálek | mandle | sekané |
1 | šálek | višně | sušené |
1 | šálek | datle | sušené, vypeckované |
10 | dekagram | láska |
Vhoďte všechny suroviny do mixéru. Několikrát krátce zmáčkněte tlačítko "pulse", resp. přerušovaně krátce mixujte. Oddělte od sebe datle, pokud se začnou slepovat k sobě.
Nyní nepřetržitě mixujte po dobu 30 sekund. Seškrabte hmotu z okrajů mísy mixéru, aby se skutečně všechny části dobře promíchaly.
Mixujte nepřetržitě jednu až dvě minuty, dokud není vše spojeno do koule. Poté pokračujte v mixování asi další dvě minuty, aby byly opravdu všechny kousky nabaleny na vzniklou kouli.
Vložte směs do mísy, přikryjte a nechte v chladu ztuhnout (po dobu asi 30 minut)
Pak vyválejte hmotu na kusu voskovaného papíru do čtverce zhruba 20x20 cm. Předtím, než začnete krájet placku na tyčinky, zabalte ji a nechte nejméně hodinu vychladnout (možno i přes noc).
Tyčinky můžete uložit do lednice až na dva týdny (nám tak dlouho nikdy nevydrží:-) nebo do mrazáku až na tři měsíce. Tyčinky můžete jíst rovnou jak z lednice, tak z mrazáku, jen budete muset trochu více žvýkat.
Při pokojové teplotě budou tyčinky měkčí, ale přesto vynikající! Přidejte je dětem ke svačině do školy a určitě si na vás s láskou vzpomenou :-)
Dobrou chuť!
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.