Zdravé lívance

Milují vaše děti lívance? Dáte si je s chutí i vy? Pak zkuste tuto zdravější variantu, kde tradičně používanou mouku nahradí rozmačkané banány! My je dětem obvykle děláme o víkendu a rádi se k nim přidáme ;-) Díky zralým banánům není zapotřebí těsto doslazovat. A co na ně? Zkuste variantu s rozmačkaným čerstvým ovocem (borůvky, maliny, atp.) v bio jogurtu nebo tvarohu, popř. jen pokapané máslem a potřené směsí medu a skořice ;-)

Počet porcí: 
6
kusů
Ingredience: 
MnožstvíJednotkyNázevPoznámka
2
kus
banány
rozmačkané vidličkou na puré
4
kus
vejce
2
kávová lžička
vanilka
nebo 2-4 kapky vanilkového extraktu
3
polévková lžíce
kokosový olej
sůl
špetka
0.5
kávová lžička
jedlá soda
kokosový olej
navíc na smažení
Postup přípravy: 

V mixéru důkladně umixujte rozmačkané banány a vejce. Přidejte zbylé suroviny a ještě chvíli mixujte. Na pánvičce rozehřejte na středně silném plameni trochu kokosového oleje, naběračkou nalijte směs na pánev, dnem naběračky směs pravidelně po celé ploše rozetřete. Pečte cca 4-5 minut, obraťte a pečte ještě 1-2 minuty. Podávejte teplé.

​Dobrou chuť!

Doba na přípravu: 
5
Doba vaření: 
10
Kategorie receptu: 
Zdroj: 
vlastní
Obrázek uživatele Martin Novotný

O autorovi

"Duchovní otec" projektu, bio-hacker2, gastronaut, nutrarián, zdravotní detektiv, infovor, blázen do fitness/OCR.

„Starejte se dobře o své tělo. Je to jediné místo, ve kterém musíte žít.“ Jim Rohn