-
Zveřejnil:
Veronika Novotná - Komentáře: 0

Název totoho jídla není nadnesený. Zcela nečekanou lahodnou chuť dodává salátu neobvyklá kombinace všech použitých ingrediencí. Budete muset sami zkusit, jak je tato variace na salát z quinoi chutná. Opékané vlašské ořechy, křupavá jablka, ořechová quinoa a velmi výživná kapusta se spojí pikantním skořicým dresinkem ve veganský a bezlepkový salát. Za 20 minut máte další zdravou večeři!
Množství | Jednotky | Název | Poznámka |
---|---|---|---|
2 | šálek | vařená quinoa | |
3 | jednotka | kapusta bez stonků | 3 jednotky = 3 plné hrsti jemně sekané kapusty |
3 | kus | středně velká jablka | bez jadřinců, nakrájená |
5 | kus | krájený řapíkatý celer | kus = stonek |
1 | šálek | půlky nebo kusy ořechů | vlašských |
Skořicový dresink | |||
0.25 | šálek | extra panenský olivový olej | |
0.25 | šálek | jablečný ocet | |
2 | kávová lžička | javorový sirup nebo med | |
2 | polévková lžíce | čerstvě vymačkané citronové šťávy | |
1 | kávová lžička | sůl | |
0.5 | kávová lžička | mletý černý pepř | |
10 | dekagram | láska |
Uvařte quinou podle návodu na obale. Vysypejte vařenou quinou do velké mísy spolu s kapustou, vlašskými ořechy, jablky a celerem. Mimochodem quinoa je z hlediska čínské medicíny dobrá na posílení ledvin.
V malé pánvi orestujte vlašské ořechy na mírném ohni do zlatohněda po dobu asi 5 minut. Míchete často, pečlivě sledujte, abyste ořechy nespálili. Přesypte do mísy s ostatními ingrediencemi.
V malé misce rozšlehejte všechny přísady potřebné na vytvoření skořicového dresinku. Poté nalijte na salát a jemně promíchejte. Podáváme studené nebo teplé, samostatně nebo s kuřecím či krůtím masem.
Dobrou chuť!
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.