-
Zveřejnil:
Martin Novotný - Komentáře: 0

I když včera můj jmenovec zase zaspal a po bílém koni ani vidu ani slechu, zima se nám blíží a s ní i chřipková sezóna. Pokud máte zájem předejít "áčkům" v práci a zameškaným hodinám výuky vašich dítek školou povinných, pak si připravte tonikum dle receptu Dr. Marka Shillingtona. Všechny přísady jsou i u nás dostupné a sami můžeme potvrdit, že tinktura funguje ;-)
Množství | Jednotky | Název | Poznámka |
---|---|---|---|
10 | kus | stroužky česneku | |
1 | kus | cibule | větší, nahrubo nasekaná |
1 | kus | čerstvý zázvor | větší kus, na plátky nakrájený |
4 | kus | habanero papričky | nebo jiný pálivý druh papriček |
jablečný ocet | bio, nefiltrovaný | ||
1 | kus | kurkuma | 3-4cm čerstvého kořene, alternativně |
0.5 | šálek | čerstvý koriandr | nasekaný, alternativně |
10 | dekagram | láska |
Všechny suroviny až na ocet vložte do mixéru a najemno nasekejte. Následně zalijte octem - ideálně tak 3-4cm nad hladinu mixu. Opětovně mixujte několik minut. Přelijte do čisté sklenice a uchovejte v ledničce. Tonikum můžete začít využívat hned (mix včetně pevných částí) - lžičku denně na lačno, hned ráno po probuzení. Nebo jej nechejte v lednici cca 10-14 dnů uležet a následně jej přes plátýnko proceďte do nově připravené sklenice a užívejte jej jako tinkturu.
Hodně zdraví!!!
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.