Pečený losos s glazurou z jablečného octa

Tento recept je velmi jednoduchý - skládá se pouze z několika málo složek. Současně je chuť lososa opravdu zvláštní a nečekaná. 
 

Počet porcí: 
2
porce
Ingredience: 
MnožstvíJednotkyNázevPoznámka
1
šálek
jablečný ocet
2
kus
120 g filety divokého lososa
vykostěný
1
kávová lžička
extra panenský olivový olej
2
kávová lžička
sekaného rozmarýnu
sůl a čerstvě mletý pepř
10
dekagram
láska
Postup přípravy: 

Předehřejeme troubu na 175ºC. 
Do malé pánve přidáme jablečný ocet a přivedeme ho do mírného varu. Snížíme teplotu na minimum, často mícháme dřevěnou vařečkou. Asi po 25 minutách ocet zhoustne, téměř jako sirup. Vypněte zdroj tepla a ihned nalijte jablečnou glazuru do mísy, aby mohla vychladnout.
Mezitím, co jsme vařili jablečný ocet, si připravíme lososa kůží dolů na plech s pečícím papírem. Každý filet pokapeme olivovým olejem po celé délce a dochutíme solí a pepřem. Pak posypeme nakrájeným rozmarým také po celé délce. Pečeme asi 15-20 minut (v ideálním případě by měl být losos na vnější straně pečený a vevnitř stále šťavnatý).
Přeneseme lososa na talíře a pokapeme celé kousky jablečnou glazurou. 

Dobrou chuť!
 

Doba na přípravu: 
5
Doba vaření: 
25
Zdroj: 
http://thescrumptiouspumpkin.com/2013/12/06/roasted-salmon-with-apple-cider-glaze/
Obrázek uživatele Veronika Novotná

O autorovi

Výživová poradkyně se zaměřením na výživové i zdravotní potíže u dětí, dospělých i seniorů. 

"Nechť strava je tvojí medicínou." Hippokratés