protizánětlivý

20 přínosů skořice

Možná ještě někteří z vás neobjevili všechny plusy tohoto nenápadného koření. Je tedy čas si je zopakovat.

1. Snižuje cholesterol

2. Snižuje hladinu cukru v krvi, napomáhá při procesu hubnutí & léčí cukrovku 2.typu

3. Chrání před nemocemi srdce

4. Bojuje proti rakovině tím, že snižuje bujení rakovinnových buněk u leukémie a lymfomu

5. Tradičně je využívána k léčení bolestí zubů & proti nepříjemnému dechu.

Kategorie: 

Malý-velký zázrak: Reishi

Pro ty, kteří se ještě s tímto názvem nesetkali, uvádím, že se jedná o houbu. Název reishi pochází z japonštiny, ale můžete se setkat i s jinými názvy: Ganoderma lucidum (lat.), lingzhi (čínsky) nebo lesklokorka lesklá (česky). Pravda je, že nejrozšířenější název na našem trhu je zřejmě reishi (možná marketingový tah). 

Kategorie: 

Úžasné účinky omega-3 mastných kyselin

Uvažujeme-li o tuku v potravě, je tu jeden typ, který bychom neměli snižovat, ba naopak: omega-3 mastné kyseliny. Dva klíčové - EPA a DHA - můžeme primárně najít v některých rybách. Jedná se o ryby především z chladných vod - losos, makrela, pstruh, tuňák, sardinky, herink, jeseter, ančovičky.

Kategorie: