ocet

Ocet v kuchyni

Navazuji tímto příspěvkem na minulý týden. Tentokrát zůstaneme s octem v kuchyni:-)

Brambory s tmavými skvrnami
Brambory budou opět světlé, pokud při vaření přidáte do vody trochu octa. Nebojte se, nepřevezmou příchuť octa a skvrny zmizí. Loupané brambory ponořte do octové vody, aby neztmavly.

Cibule
Oloupanou cibuli před krájením položte do octové vody. Pak vás nebudou při krájení pálit oči, což je zvláště u agresivněji čpících variant velmi užitečné:-)

S octem to jde lépe:-)

Obyčejný ocet (= lihový, 8%) není vlastně vůbec obyčejný. Může nám být v domácnosti velkým bio pomocníkem. S přehledem nahradí spoustu chemických přípravků. Spoustu z nich doma již dávno používáme a jsme nadšeni!
O nepopiratelné užitečnosti a vlivu octa na naše zdraví budeme psát jindy.

Vyberte si podle potřeby: