červené maso

Červené maso a rakovina: seznam podezřelých

Volně navazuji na můj včerejší článek jako reakci na informaci zveřejněnou WHO (Světová zdravotnická organizace) o zařazení zpracovaných masných produktů do karcinogenů skupiny 1 a červeného masa (čti především hovězí a vepřové) do skupiny 2A. Karcinogenů stojících právě za rakovinou tlustého střeva a konečníku. Reminiscence informace o aloe vera zařazené do skupiny 2B (potencionální karcinogen) - věděli jste, která země má nejvyšší prevalenci (procentuelní výskyt vzhledem k počtu obyvatel) rakoviny tlustého střeva a konečníku?

Kategorie: 

Červené maso stejně karcinogenní jako kouření! Vážně?

Když se Mezinárodní agentura pro výzkum rakoviny spadající pod Mezinárodní zdravotnickou organizaci (WHO) rozhodla oznámit zařazení “masných zpracovaných produktů” do skupiny 1 (prokázané karcinogeny) a červené maso do skupiny 2A (pravděpodobně karcinogenní pro člověka), sám se sebou jsem se vsázel, jak dlouho potrvá, než se tato bombastická zpráva dostane do hlavních zpráv v ČR a jak dalece bude překroucena.

Kategorie: 

Konzumace červeného masa a souvislost se vznikem rakoviny?

V roce 2012 epidemiologická studie z Harvardu rozbouřila částečně zklidněné vody diskuze mezi zastánci čistě veganského/vegetariánského směru a omnivory (všežravci). 

Titulek v The Telegraph hlásal:

"Červené maso může za jedno z deseti úmrtí".

Kategorie: