brokolice

Souboj titánů, III. díl

souboj: med vs. javorový sirup

Pokud se jen trochu staráte o své zdraví, asi jste již maximálně eliminovali bílý řepný cukr a sami váháte, zda si čaj s citronem osladit medem nebo javorovým sirupem. Cenově dnes vycházejí takřka nastejno. Kvalitní bio med není levná záležitost a výběr javorového sirupu na českém trhu není zase tak široký a dovozci nemají v úmyslu nějak výrazně vybočovat z cenových hladin. 

Kategorie: 

Olejové úterky - brokolicový olej aneb jak být mladší a krásnější

Ráda bych navázala na dnešní článek o přínosech brokolice. 

O enzymu myrosináza, který je aktivní pouze u syrové či v páře lehce upravené brokolice, jste si již mohli přečíst v dnešním příspěvku o brokolici. Je však další možnost, jak zachovat přínos tohoto enzymu pro naše zdraví. Jde o 100%-ní olej, lisovaný za studena ze semen brokolice. 

Kategorie: 

Brokolice - vyzdvihovaná a zatracovaná superpotravina

Třetí lokální superpotravina, kterou bychom vám rádi představili. Brokolice je, podobně jako kapusta, "koprovou omáčkou" mezi zeleninou - někdo ji miluje, jiný ji nesnáší. Pokud jste doposud dávali přednost "čemukoliv jinému, jen ne brokolici", pak se začtěte do níže uvedených výhod a zamyslete se, jestli jí nedáte šanci ;-)

 

Kategorie: