astma

Glutamát a glutaman sodný

Nijak cíleně jsme zatím nepsali o konkrétních aditivech, které se nachází v naší stravě. Fakt, že jich je v průmyslově vyráběných potravinách více než je žádoucí, už jste však z našich příspěvků zřejmě pochopili. Dnes se budeme detailněji věnovat jednomu z nejdiskutovanějších aditiv za posledních 25 let. Až po naší revoluci se začali objevovat zprávy, které nadužívání (ano, tak tomu dříve v našich kuchyních a restauracích bylo) E621, resp. glutamanu sodného, odsuzovali vzhledem k některým nežádoucím reakcím organismu.

Kategorie: 

Úžasné účinky omega-3 mastných kyselin

Uvažujeme-li o tuku v potravě, je tu jeden typ, který bychom neměli snižovat, ba naopak: omega-3 mastné kyseliny. Dva klíčové - EPA a DHA - můžeme primárně najít v některých rybách. Jedná se o ryby především z chladných vod - losos, makrela, pstruh, tuňák, sardinky, herink, jeseter, ančovičky.

Kategorie: