sladkosti

Proti-rakovinové vánoční kuličky

Přiznám se, že tento recept jsem vyzkoušel jen jednou, ale natolik mi učaroval, že si nedovolím v této předvánoční době jej nesdílet ;-) Všechny suroviny jsou i v našich končinách volně dostupné a díky velmi nízké teplotě "pečení" nedojde k degradaci účinných látek v dobrůtkách a tak k faktu, že tyhle kuličky strčí Ferrero Rocher hravě do kapsy, i svými účinky tvrdí jejich (můj) název ;-) 

Kategorie receptu: 
Doba na přípravu: 
30
Doba vaření: 
120

Dýňovo-mrkvové muffiny s perníkovým kořením

Dýňová sezona je stále v plném proudu a protože dýně patří mezi zeleninu, kterou lze zpracovat i na sladko, jsme zde s jednoduchým receptem na lahodné muffiny za využití další "sladké" zeleniny - mrkve. To celé "okořeněno" alá perníčky ;-)

Kategorie receptu: 
Doba na přípravu: 
15
Doba vaření: 
15

Kokosový cheesecake

Nedávno jsme dostali tip na výrobu domácího kokosového cheesecaku z hrašky. A tak jsme ho vyzkoušeli podle návodu. Byl opravdu lahodný a navíc bezlepkový. Jen základní směs si musíte koupit v nějakém obchodu se zdravou výživou (více se dozvíte na www.hraska.cz)

Kategorie receptu: 
Doba na přípravu: 
10
Doba vaření: 
20

Domácí bezinkový sirup

Zítra začíná další školní rok a my s nástupem dětí do školy budeme muset opět být více připravení na různá onemocnění mezi dětmi běžně kolujícími. Mezi takové patří i nachlazení včetně chřipky, které se na podzim vždy objeví. Je tedy dobré mít organismus preventivně posílen, a to ideálně za pomoci nějaké přírodní alternativy.  Ideální je, připravit si nějaký přírodní preparát přímo doma.
Jednou z možností je bezinkový sirup, který působí nejen preventivně ale i urychluje uzdravení při chřipkovém onemocnění. 

Kategorie receptu: 
Doba na přípravu: 
15
Doba vaření: 
70

Datlovo-mandlové kuličky

Navazujeme tímto receptem na článek o přínosu mandlí - http://vyvazenezdravi.cz/osladte-si-zivot-s-bio-mandlemi 
Jde o rychle připravenou pochoutku, kterou navíc nemusíte vařit ani péct :-)
Pozitivní na tomto receptu je i fakt, že do něj není přidáván cukr. Přesto věřím, že budete s jeho výsledkem chuťově spokojeni :-)

Kategorie receptu: 
Doba na přípravu: 
12
Doba vaření: 
0

Horchata

Horchata je stálicí v mexické kuchyni a jde o velmi populární letní nápoj. Je sladký, příjemně ochucený skořicí a lze ho lehce připravit doma. Nápoj udrží vaši hydrataci na správné úrovni.
Pravda je, že horchata se vyskytuje v různých variantách. Můžete třeba zkusit přidat mandle nebo ho připravit z tygřích oříšků, o kterých jsme již psali (http://vyvazenezdravi.cz/tygri-orechy-horchata-chufli).

Kategorie receptu: 
Doba na přípravu: 
5
Doba vaření: 
0

Oříškovo-avokádové brownies

Žádný olej ani máslo? Neuvěřitelné, že? Avokádo místo másla ... super. Tato tajná přísada brownies je v současnosti velmi žádaná u veganů a u zastánců paleo stravy.
Co se týká konzumace brownies jako takové, má většina pocit, že by jich moc neměla. No uvidíme, zda tento recept podobné pocity některých z vás změní :-) 

Kategorie receptu: 
Doba na přípravu: 
10
Doba vaření: 
20

Jablečné nachos

Zkusili jsme zase další paleo recept, i když naši čtenáři vědí, že se tohoto směru nedržíme. Rádi však zařazujeme do jídelníčku nové recepty, které souladí s našimi výživovými názory.
Tyto jablečné paleo nachos jsou ideální jako svačina, jako sladký a osvěžující předkrm nebo dokonce jako zdravý a lehký dezert. 

Kategorie receptu: 
Doba na přípravu: 
5
Doba vaření: 
0

Domácí mango zmrzlina

Pojďme společně trošku hřešit. Začíná být opravdu teplé počasí a vaše děti na vás budou velmi pravděpodobně čím dál tím častěji útočit s prosbou o koupi zmrzliny. Uvažujete-li o všem, co doma konzumujete, zdravěji než zbytek populace, tak se asi nevyhnete přípravě nějaké domácí zmrzliny či sorbetu. Možností je jistě mnoho, a tak i my chceme jedním typem na zmzlinu přispět. Základními přínosy domácí výroby je možnost ovlivnit množství cukru (k již sladkému ovoci ho nemusíte dávat tolik) + absence různých zahušťovadel, barviv a jiných "éček"

Kategorie receptu: 
Doba na přípravu: 
10
Doba vaření: 
0

Kaše připravená přes noc

I když si ze surovin uděláte vrstvy, které budou na začátku ladit oku, stejně nakonec získáte jiný "výstup" - viz obrázek. Ale i přesto, že se suroviny propojí jde o velmi chutnou snídani. Navíc se v receptu propojí přínos ovesných vloček s bobulovinami a přes noc se stane kaše o dost sladší.  

Kategorie receptu: 
Doba na přípravu: 
10
Doba vaření: 
0

Stránky