salát

Pečená řepa s cizrnou, zátarem na jogurtovo-citronovém lůžku

Spotřeba červené řepy je v naší rodině extrémně vysoká a tak vždy uvítám nový recept, kterým bych rozšířil možnosti servírování této velmi zdravé zeleniny. Tentokrát jsem se nechal inspirovat receptem zveřejněným na stránkách Koření Sv. Antonína. I když tato plzeňská firma nenabízí koření v bio kvalitě (a já vím, co mi projde pod rukami ve zdánlivé bio kvalitě - koření plné pesticidů, plísní, s vysokým celkovým počtem mikroorganizmů, atp...), pravidelně u nich nakupuji - především ve směsích jsou nepřekonatelní!

Doba na přípravu: 
10
Doba vaření: 
30

Marocký čočkový salát

Přemýšlíte, co připravit k jídlu v okamžiku, kdy teploty ve stínu stoupají nad 30°C? Co takhle osvěžující čočkový salát inspirovaný marockou kuchyní? Všechny použité suroviny jsou lehce dostupné a salát máte hotový do 20-30 minut. Dobrou chuť ;-)

Kategorie receptu: 
Doba na přípravu: 
10
Doba vaření: 
20

Pampeliškový salát se sušenými rajčaty a makadamia "sýrem"

Smetánky lékařské jsou plné louky a tak proč si nepřipravit jako chutný salát? Tento je možná složitější na přípravu, ale výsledek stojí za to! A čím jsou listy pampelišky prospěšné? Přečtěte si dnešní článek věnovaný právě těmto nahořklým listům zde - http://www.vyvazenezdravi.cz/lekarna-za-humny-smetanka-lekarska ;-)

Kategorie receptu: 
Doba na přípravu: 
10
Doba vaření: 
10

Kořeněný dýňový salát s čočkou a kozím sýrem

Tak trochu tématicky uveřejňujeme recept souladící s oranžovou barvou prvního dnešního článku. Předem upozorňujeme, že jak černá, tak i zelená čočka díky vysokému obsahu purinů (červená čočka jich ani zdaleka tolik neobsahuje) může stát za případnými zažívacími problémy, především nadýmáním. Obsah purinů výrazně snížíte dlouhým namáčením (a několikrát vyměněnou vodou), ještě více pak uvařením naklíčené čočky. Můžete rovněž použít malý kousek (2-3 cm) řasy kombu, kterou koupíte v bioprodejnách.

Kategorie receptu: 
Doba na přípravu: 
15
Doba vaření: 
30