červená řepa

Pečená řepa s cizrnou, zátarem na jogurtovo-citronovém lůžku

Spotřeba červené řepy je v naší rodině extrémně vysoká a tak vždy uvítám nový recept, kterým bych rozšířil možnosti servírování této velmi zdravé zeleniny. Tentokrát jsem se nechal inspirovat receptem zveřejněným na stránkách Koření Sv. Antonína. I když tato plzeňská firma nenabízí koření v bio kvalitě (a já vím, co mi projde pod rukami ve zdánlivé bio kvalitě - koření plné pesticidů, plísní, s vysokým celkovým počtem mikroorganizmů, atp...), pravidelně u nich nakupuji - především ve směsích jsou nepřekonatelní!

Doba na přípravu: 
10
Doba vaření: 
30

Červená řepa trochu jinak

Při sobotní návštěvě Vegefestu jsem se nechala u jednoho stánku inspirovat pro mě novým zpracováním červené řepy. Vzhledem k tomu, že jsme i mezi našimi čtenáři objevili spoustu jejích milovníků, přináším další receptík s obsahem červené řepy. “Majitelka” receptu mi sdělila základní suroviny, ale zároveň mě odkázala na své stránky, kde bych měla najít přesný recept. Bohužel recept na tento výrobek na stránkách ještě nemá. Hned jsem proto zkusila vyrobit podobný výrobek, který jsem na Vegefestu ochutnala. Podotýkám, že jsem recept upravila dle svého zvážení.

Kategorie receptu: 
Doba na přípravu: 
0
Doba vaření: 
0