-
Zveřejnil:
Martin Novotný - Komentáře: 0
-
Štítky:
K výrobě tohoto tělového másla potřebujete jen 4 suroviny a všechny se dají bez problémů na našem trhu pořídit. Pokud si nebudete vědět rady se zdroji, pak můžete využít ty, které jsme pro vás našli sami.
Suroviny:
- 0,5 šálku magneziových vloček (ve formě chloridu hořečnatého)
- 3 polévkové lžíce vařící vody
- 0,25 šálku extra panenského oleje
- 2 polévkové lžíce včelího vosku
- 3 polévkové lžíce bambuckého másla
Postup:
Do nádobky s magnéziovými vločkami přidejte 3 lžíce vařící vody a s nádobkou míchejte do úplného rozpuštění. Měla by se vám vytvořit hustá tekutina. Odložte a nechejte vychladnout.
Litrovou sklenici vložte do vodní lázně, vodu přiveďte k varu, snižte na nižší teplotu a následně ve sklenici rozpusťte kokosový olej, včelí vosk a bambucké máslo. Po rozpuštění vyndejte sklenici z vodní lázně a opět nechejte vychladnout.
Mastnou směs (kokosový olej, včelí vosk, bambucké máslo) vložte do mixéru (nebo dostatečně vysoké nádoby pokud použijete tyčový mixér s regulací otáček), zapněte jej na nejnižší otáčky a postupně po velmi malých dávkách přidávejte magneziovou směs. Pokračujte do úplného zpracování tekutého magnézia, přemístněte na 15 minut do chladničky a následně ještě jednou, tentokrát na nejvyšší otáčky, zpracujte hmotu na podobu másla. Uchovejte v chladničce. Při pokojové teplotě vydrží magnéziové máslo pouze 2 měsíce.
Na výše uvedeném prokliknutelném odkazu dostanete na nákup chloridu hořečnatého i bambuckého másla slevu. Pokud do košíku připojíte poznámku MG5, dostanete na celkovou objednávku (tj. na celý nákup na daném e-shopu) 5% slevu, ale jen do 30.6.2015!
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.