čokoláda

Mikrobiom a čokoláda aneb jak udělat dobré zdravým

Studií podporujících zdravotní aspekt naší obsese kvalitní čokoládou je spousta - těm financovaným státními institucemi zemí, které jsou na vývozu čokolády zainteresované (klinické testy přicházející ze země Helvétského kříže) se dá s určitým nadhledem věřit. Těm financovaným čokoládovými korporacemi již méně.

Kategorie: 

Může víno a čokoláda chránit srdce před smogem?

Výzkumníci říkají, že vliv znečištěného ovzduší se snížil u starších mužů, kteří konzumovali flavonoidy, ale doporučují další výzkum.

Strava bohatá na čokoládu, víno, ovoce a zeleninu může pomoci chránit lidi před nemocemi srdce způsobené znečištěním ovzduší, jak naznačuje nový výzkum. Vědci zjistili, že starší muži čelili méně změnám fungování srdce ve dnech s vysokými hodnotami smogu v případě, že jedli potraviny s flavonoidy, což jsou antioxidanty obsažené v rostlinách.

Kategorie: 

Kakaové boby, božská to mana

Máte rádi kvalitní tmavou čokoládu? Pak jste možná ochutnali i kakaové boby a pokud ne, tak vaše chuťové pohárky ochuzujete o úžasnou zkušenost! Díky tomu, že kakaové boby neprošly procesem zpracování, ty nepražené žádným, ty pražené pak minimálním, zdravotní účinky zobání kakaových bobů jsou ještě výraznější, než u pravidelné konzumace kvalitní tmavé čokolády! A tak podobně jako u kávy se boby liší dle intenzity pražení a místa sběru.

Kategorie: 

Jak se dostat do formy s čokoládou

 

Tmavá čokoláda je něco, bez čeho si nedokáži svůj jídelníček představit. Nedělá mi problém odpustit si všechny ostatní komerční sladkosti. Tímto automaticky vynechávám mnou připravovné muffiny, které miluje celá rodina a vzpomínají na ně známí, kteří je měli možnost ochutnat :-) Ovšem nepřidat si do ranního smoothie trochu drti z kakaových bobů nebo 2-3 "čtverečky" kvalitní čokolády do mé kávy? Ne... 

Kategorie: