černý česnek

Černý česnek podruhé, tentokrát s jedním "č" navíc!

Jsou to již 3 roky, co jsem Vás čtenáře poprvé informoval o původem asijské lahůdce, která je nejenom velmi chutná, ale zároveň výrazně prospívá lidskému zdraví. Od té doby jsem posbíral odkazy na spoustu nových studií a odkládal je do virtuálního šuplíku.

Kategorie: 

Černý česnek: fermentovaný zázrak

Včerejším článkem o účincích česneku v boji proti nachlazení jsem se vás snažil nalákat na více informací o “černém” česneku. Pod tímto označením jej najdete ke koupi i na českém internetu. V zahraničí se spíše používá označení “aged” (tzn. zrající nebo vyzrálý, popř. letitý). Myslím, že toto označení je trefnější - hlavně s přihlédnutím k tomu, že tak, jak jej kupujeme my, není černá barva patrná (celé hlavičky)…

Kategorie: