Nepečený dýňový cheesecake

Vzhledem k faktu, že spousta lidí miluje cheesecake (omlouvám se za užití amerikanismu, ale čeština zatím adekvátní překlad nenabízí), našla jsem jednu nepečenou variantu této pochoutky.
Věřím, že oceníte výbornou chuť i zdravé suroviny použité v receptu :-)

Počet porcí: 
1
porce
Ingredience: 
MnožstvíJednotkyNázevPoznámka
KORPUS
1
šálek
mandle
1
šálek
mandlová mouka
0.5
šálek
javorový sirup
NÁPLŇ - druhá vrstva
1.5
šálek
kešu oříšky
namočené
0.33
šálek
voda
0.75
šálek
dýňové pyré
0.25
šálek
javorový sirup
2
kávová lžička
perníkové koření
1
kávová lžička
skořice
muškátový oříšek
špetka
10
dekagram
láska
Postup přípravy: 

1. Do mixéru vložte mandle a rozmixujte. Přidejte mandlovou mouku a sirup a mixujte, dokud vše nevytvoří kompaktní směs.  
2. Vymažte 20 cm dortovou formu kokosovým olejem a pak směs použijte k vytvoření korpusu. Použijte lžičku nebo stěrku k vyhlazení hmoty a umístěte na chvíli do mrazničky.
3. V mixéru smíchejte kešu s vodou a přendejte do misky. Vmíchejte pyré z dýně, sirup, perníkové koření, skořici a muškátový oříšek.
4. Nalijte náplň na korpus a vložte formu znovu do mrazničky, tentokrát nejméně na 3 hodiny. 

Dobrou chuť!

Doba na přípravu: 
20
Doba vaření: 
0
Zdroj: 
blog.paleohacks.com
Obrázek uživatele Veronika Novotná

O autorovi

Výživová poradkyně se zaměřením na výživové i zdravotní potíže u dětí, dospělých i seniorů. 

"Nechť strava je tvojí medicínou." Hippokratés