Mangold s pancettou a zlatými rozinkami

Další z původně italských receptů se základní surovinou, která bývá často opomíjena - mangoldem. Přidejte k tomu pancettu, italskou (ale také chorvatskou, popř. slovinskou) slaninu a zlaté rozinky a dostanete neopakovatelnou kombinaci, kterou ohromíte jakoukoliv návštěvu ;-) 

Počet porcí: 
4
porce
Ingredience: 
MnožstvíJednotkyNázevPoznámka
1
kilogram
mangold
0.5
šálek
pancetta
možno nahradit kvalitní anglickou slaninou
0.5
šálek
zlaté rozinky
předem namočené a zcezené
2
kus
česnek
2 stroužky, nakrájené na jemné plátky
3
polévková lžíce
extra panenský olivový olej
sůl
pepř
10
dekagram
láska
Postup přípravy: 

Rozinky namočte v horké vodě přibližně 30 minut před dalšími kroky. Magold důkladně omyjte a nakrájejte na 1 cm (žebra) až 2 cm (listová část) kousky. Na pánvi rozehřejte na mírném ohni olivový olej, přidejte najemno nakrájenou pancettu a za stálého míchání ji osmažte. Přidejte na plátky nakrájený česnek, zcezené rozinky a nakrájený mangoldová žebra a duste po dobu cca 4 minuty. Přidejte měkké části nakrájeného mangoldu, osolte, opepřete a duste dalších přibližně 6 minut. Podávejte teplé jako alternativní přílohu nebo jako předkrm ;-)

Dobrou chuť!

Doba na přípravu: 
10
Doba vaření: 
10
Kategorie receptu: 
Zdroj: 
Wendy Myers
Obrázek uživatele Martin Novotný

O autorovi

"Duchovní otec" projektu, bio-hacker2, gastronaut, nutrarián, zdravotní detektiv, infovor, blázen do fitness/OCR.

„Starejte se dobře o své tělo. Je to jediné místo, ve kterém musíte žít.“ Jim Rohn