Krůtí polévka s kapustou

S touto polévkou si musíte pohrát - není to polévka ze sáčku a ani tak nechutná. Ideálně jí připravte z vývaru připraveného v pomalém hrnci - povýšíte tak její léčivé schopnosti na druhou. Díky kombinaci kurkumy, kapusty a česneku se dá skutečně označit tato polévka za léčivou!!! Funguje navíc slabě zahřívavě a tak ji oceníte především v nadcházejících dnech, kdy rosničky hlásí teploty pod bodem mrazu ;-)

Počet porcí: 
6
porcí
Ingredience: 
MnožstvíJednotkyNázevPoznámka
1
kus
cibule
jemně nakrájená
1
polévková lžíce
extra panenský olivový olej
0.5
kilogram
krůtí prsa
nakrájená na kostky
1
kus
řapíkatý celer
nakrájený na kostky
3
kus
mrkev
nakrájená na kostky
2
kávová lžička
kmín
mletý
1
polévková lžíce
uzená paprika
1
polévková lžíce
kurkuma
mletá
2
kávová lžička
mořská sůl
1
kávová lžička
černý pepř
mletý
5
kus
česnek
5 stroužků, propasírovaných
3
šálek
batáty (sladké brambory)
nakrájené na kostky
1.5
litr
kuřecí vývar
připravený předem, možno i z bujonu bez glutamátu
4
šálek
kapusta
nakrájená na proužky
3
polévková lžíce
citronová šťáva
10
dekagram
láska
Postup přípravy: 

Na olivovém oleji ve větším hrnci osmahněte jemně nakrájenou cibuli do sklovata - za 5 minut by měla být hotová. Přidejte krůtí prsa nakrájená na kostičky a pokračujte ve smažení další 3 minuty. Přidejte řapíkatý celer a mrkev a smažte opět 3 minuty. Následně přidejte batáty a kuřecí (či krůtí) vývar. Uveďte do varu, snižte teplotu a pod pokličkou vařte 20 minut. Přidejte kapustu a vařte dalších cca 10 minut. Vmíchejte citronovou šťávu, osolte a opepřete dle chuťi a podávejte.

Dobrou chuť!

Doba na přípravu: 
10
Doba vaření: 
45
Kategorie receptu: 
Zdroj: 
vlastní invence ;-)
Obrázek uživatele Martin Novotný

O autorovi

"Duchovní otec" projektu, bio-hacker2, gastronaut, nutrarián, zdravotní detektiv, infovor, blázen do fitness/OCR.

„Starejte se dobře o své tělo. Je to jediné místo, ve kterém musíte žít.“ Jim Rohn