Kokosový cheesecake

Nedávno jsme dostali tip na výrobu domácího kokosového cheesecaku z hrašky. A tak jsme ho vyzkoušeli podle návodu. Byl opravdu lahodný a navíc bezlepkový. Jen základní směs si musíte koupit v nějakém obchodu se zdravou výživou (více se dozvíte na www.hraska.cz)

Počet porcí: 
1
porce
Ingredience: 
MnožstvíJednotkyNázevPoznámka
KORPUS
60
gram
mandle a/nebo lískové oříšky
60
gram
rozinky a/nebo datle
KRÉM
200
gram
Hraška Vanilka
1.2
litr
mléko
mandlové, kravské, rýžové,...
200
gram
olej
např. z vlašských ořechů, ale možno alternovat
200
gram
cukr
třtinový
vanilka nebo vanilkový extrakt
přiměřeně :-)
100
gram
mletý kokos
ZDOBENÍ
50
gram
mletý kokos
10
dekagram
láska
Postup přípravy: 

Příprava korpusu
Do mixéru vložíme mandle/lískové oříšky a rozmixujeme. Poté přidáme spařené rozinky/datle a opět rozmixujeme. Vzniklou hmotu rozprostřeme na dno a po stranách dortové formy (∅ cca 28 cm).

Příprava krému
Hrašku Vanilka důkladně promícháme s mlékem a olejem. Za stálého míchání přivedeme k varu. Pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut. Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje. Před koncem varu přidáme cukr, vanilku a kokos. Dobře prošleháme a krátce povaříme. Ještě horký krém vlijeme na korpus a posypeme kokosem. Necháme zatuhnout - nejlépe přes noc. 

Pozn. Jak můžete vidět na fotce, my jsme vyzkoušeli hotový dort navíc polít rozteklou 100% čokoládou, což výslednou chuť ještě umocnilo :-)

Dobrou chuť!

Doba na přípravu: 
10
Doba vaření: 
20
Kategorie receptu: 
Zdroj: 
www.hraska.cz
Obrázek uživatele Veronika Novotná

O autorovi

Výživová poradkyně se zaměřením na výživové i zdravotní potíže u dětí, dospělých i seniorů. 

"Nechť strava je tvojí medicínou." Hippokratés