Domácí müsli tyčinky

S tímto receptem přišel můj známý, blogger vystupující pod přezdívkou Munch. Originální recept jsme jen trochu umocnili přidáním ingrediencí, které pokládáme za vhodné dodat do jídelníčku naším nejmenším ;-) Představivosti se meze nekladou a tak je na vás, jakou variantu vašim dětem do školní tašky přibalíte! 

Počet porcí: 
12
porce
Ingredience: 
MnožstvíJednotkyNázevPoznámka
1
šálek
datle
sušené, např. Medjool
1.5
šálek
ovesné vločky
0.25
šálek
madlové máslo
někdy k dostání i jako "mandlová pomazánka"
0.25
šálek
med
kvalitní, od vašeho včelaře
3
polévková lžíce
konopná semínka
alternativně chia semínka nebo lněná semínka
0.25
šálek
dýňová semínka
nasekaná nahrubo
3
polévková lžíce
kokosové mléko
0.25
šálek
mix oříšků
nasekané nahrubo, mimo pistácie a burské oříšky JAKÉKOLIV
0.25
šálek
sušené ovoce
voliteně - NESLAZENÉ, NESÍŘENÉ
10
dekagram
láska
Postup přípravy: 

Datle vypeckujte a v mixeru mixujte tak dlouho, až hmota vytvoří kouli. Všechny suché přísady promíchejte a následně vhěťte do datlové hmoty. Smíchejte med, kokosové mléko a madlové máslo a následně opět spojte s datlovo-semínkovým základem. Na pečící plech o rozměrech minimálně 20x20cm rovnoměrně rozprostřete a pečte, či spíše "sušte" v troubě při teplotě 80°C po dobu asi 1 hodiny. Následně rádlem na pizzu nakrájejte na tyčinky, ty nechejte vychladnout, zabalte každou zvlášť do potravinové fólie a uchovejte v ledničce - než vám je děti všechny sní ;-)

Dobrou chuť!  

Doba na přípravu: 
10
Doba vaření: 
60
Kategorie receptu: 
Zdroj: 
http://thehealthymunch.blogspot.cz/2014/01/why-do-we-pay-for-bar.html
Obrázek uživatele Martin Novotný

O autorovi

"Duchovní otec" projektu, bio-hacker2, gastronaut, nutrarián, zdravotní detektiv, infovor, blázen do fitness/OCR.

„Starejte se dobře o své tělo. Je to jediné místo, ve kterém musíte žít.“ Jim Rohn