Coleslaw salát s kešu majonézou

Coleslaw salát u nás vešel v známost v okamžiku, kdy na český trh vstoupilo KFC - i přes obdobné saláty s majonézou, které se zde za bývalého režimu prodávaly. A protože se nás doma klasická majonéza nevyskytuje (na reklamy Hellman's jsme imunní - podívejte se na etiketu, z čeho je vyráběna a budete také...)a tak si u nás doma připravujeme verzi s kešu majonézou ;-) Zkuste také!

Počet porcí: 
8
porce
Ingredience: 
MnožstvíJednotkyNázevPoznámka
1
šálek
kešu
0.25
šálek
voda
2
polévková lžíce
citronová šťáva
1
polévková lžíce
jablečný ocet
1
kávová lžička
kari
0.25
kávová lžička
hořčičné semínko
mleté
sůl
pepř
kajenský pepř
2
kus
červená cibule
0.5
kus
červené zelí
půl malé hlávky
0.5
kus
bílé zelí
půl malé hlávky
4
kus
mrkev
sůl
pepř
Postup přípravy: 

Nejprve si připravíme majonézu. Kešu oříšky zalijeme vařící vodou a necháme je na 2 hodiny nabobtnat. Vodu slijeme, oříšky, vodu, citronovou šťávu, ocet a všechno koření vložíme do mixéru a umixujeme do krémova. Sůl, pepř a kajenský pepř přidejte podle svých preferencí. 

Cibuli, mrkev a zelí nakrájíme najemno, osolíme a prsty "prohněteme" tak, aby směs částečně pustila šťávu.

Smícháme s majonézou a necháme v chladničce alespoň hodinu proležet.

Dobrou chuť!

Doba na přípravu: 
15
Doba vaření: 
0
Kategorie receptu: 
Zdroj: 
vlastní, upravený z nejrůznějších zdrojů ;-)
Obrázek uživatele Martin Novotný

O autorovi

"Duchovní otec" projektu, bio-hacker2, gastronaut, nutrarián, zdravotní detektiv, infovor, blázen do fitness/OCR.

„Starejte se dobře o své tělo. Je to jediné místo, ve kterém musíte žít.“ Jim Rohn